Огляд найцікавіших будинків для відпочинку. Перевірте, які з них привернули нашу увагу!

Той, у кого він є, знає, що кращих інвестицій немає. Розташований у чарівному місці, наприклад біля озера чи лісу, він дозволяє врятуватися від повсякденної суєти та відновитись. Про що ми говоримо Про дачу. Це пропозиція для всіх, хто не любить проводити свою відпустку в багатоквартирному житловому будинку або поблизу багатолюдних міст. Але який дизайн слід вибрати, щоб забезпечити максимальний комфорт сезонного використання? Давайте перевіримо!

Переваги дачного будиночка

Коли починається сезон відпусток, ми зазвичай мріємо про одне - відпочити подалі від повсякденного життя. Така втеча від злегка сірої реальності дозволяє регенерувати, набратися енергії протягом усього року та відчувати себе спокійно. Якщо ми додатково подбаємо про гарне розташування, то ми відкриємо цілий ряд переваг, пов’язаних з наявністю дачного будиночка:

  • Він завжди готовий до нашого приїзду - нам не потрібно турбуватися про те, де провести вихідні чи відпустку в червні. Літній будинок - це довгострокове рішення, тому щоразу, коли нам хочеться відпочити, ми можемо просто зібрати найнеобхідніші речі та поїхати до нашого невеликого майна;
  • Це дозволяє заощадити на відпустці - наявність будинку для відпочинку - це насамперед «план відпусток». Зрештою, не секрет, що в літній сезон ціни пансіонатів чи готелів сильно завищені, а це означає, що ми часто втрачаємо багато грошей. Маючи власне майно, ми можемо насолоджуватися його чарами за бажанням, не несучи великих витрат;
  • Це інвестиція на роки - дача може бути справжньою золотою шахтою. Ми можемо здати його в оренду туристам, які шукають чарівне місце для відпочинку. Тож якщо ми знайдемо гарне місце, наприклад, поблизу гірської стежки, нам не доведеться турбуватися про відсутність інтересу з боку потенційних клієнтів.

Готові проекти дачних ділянок - чому варто ними користуватися?

Готові конструкції дуже популярні. Вони не випадковість, оскільки вони розроблені професійними архітекторами, які знають сучасні тенденції та принципи дизайну з акцентом на високу функціональність та комфорт. Крім того, цей тип рішення економить наш час. Нам не потрібно турбуватися про те, де найкраще облаштувати вітальню, щоб мати змогу насолоджуватися найкращим видом, і які матеріали вибрати, щоб зробити будинок енергоефективним. Все готове, точно розраховане та адаптоване до наших вимог. Звучить ідеальний план? І це лише початок! Далі ми дізнаємось про найцікавіші проекти, які спокушають чарівністю та ціною.

Szyszka dr-S: будинок для тих, хто любить близькість до природи

Корисна площа підлоги: 15,67 м²

Дизайн будинку відпочинку Szyszka dr-S - це поєднання елегантності, дизайну та позачасовості. Його цікава та незвична форма нагадує про дикі ліси гір Бещади. І саме між деревами Шишка знайде найкраще. Велике скління дозволяє спостерігати схід та захід сонця, а малі розміри пов’язані з низькими витратами на будівництво та обслуговування. Односхилий дах у поєднанні з геометричною формою, антресоллю та великою терасою роблять все це трохи сирим, але дуже елегантним.

Переваги котеджу Шишка:

  • Головна перевага Шишки - це захоплююча естетика. Незважаючи на невелику площу, він дуже функціональний і зручний. Проста форма дозволяє зосередитись на відпочинку, заспокоїтися і надихнутися видами за вікном.

У ландшафті: мінімалістичний на схилі

Корисна площа підлоги: 87 м²

Мінімалізм відіграє головну роль в дизайні дачного будинку з чарівною назвою «в ландшафті» . Тут все радує. Простота, обробка деталей та узгодженість концепції. У ньому немає зайвих, надлишкових форм або фактур. Вся справа приємно стримана та мінімалістична.

Переваги проекту "в ландшафті":

  • рішення з урахуванням складного рельєфу, тобто схилу;
  • цілорічні технології життя;
  • велика і зручна тераса;
  • вітальня, об’єднана зі їдальнею;
  • велика площа.

Оточений: цілорічний будинок для відпочинку для великої родини

Корисна площа підлоги: 102 м²

Понад сто квадратних метрів будинку для відпочинку, спроектованого за "загорнутим" дизайном, насправді є раєм для тих, хто цінує необмежений простір. Як і у випадку з попередньою пропозицією, тут ми також маємо можливість забудови на важко керованому просторі. Вся справа витримана в сучасному, дещо модерністському стилі. Широке скління робить інтер’єр будинку яскравим і життєрадісним , що дуже впливає на самопочуття. Все це підкуповує простотою, геометрією та вишуканими деталями.

Переваги "загорнутого" дизайну:

  • енергозберігаюча конструкція, що забезпечує цілорічне використання;
  • велика корисна площа (понад 100 кв. м);
  • простора тераса;
  • одноповерхова конструкція;
  • збалансований дизайн;
  • два підсобні приміщення;
  • дві ванні кімнати;
  • перевірені віконні та дахові системи.

G161: будинок з балконом для тих, хто прагне спокою

Корисна площа: 57,99 м2

Під дещо загадковою і технічною назвою проекту котеджу G161 існує дуже цікава концепція високої та довговічної цегляної конструкції , яка базувалася на енергозберігаючих матеріалах та системах. Стіни, виготовлені за традиційною технологією, у поєднанні з дерев’яною фермою на даху та струнким силуетом створюють надзвичайно чарівний поворот, який можна знайти майже в будь-якому просторі.

Переваги дизайну G61:

  • використання традиційних будівельних технологій (газобетонні блоки, залізобетонні в’яжучі речовини);
  • нанесення теплоізоляції;
  • перевірені віконні системи;
  • дві мансардні кімнати;
  • міцний димохід з цільної керамічної цегли;
  • великий і просторий балкон.

Якщо ми втомимося від повсякденної метушні конкретних міст, перевантаженості вулиць та невпинного шуму, будинок для відпочинку стане ідеальним рішенням. Побудований у тихому місці, він дозволить нам дихати та набратися сил, що позитивно позначиться на нашому психічному стані та здоров'ї. Ми також повинні пам’ятати, що багато проектів передбачають цілорічне використання, тому ми можемо використовувати їх як у літній, так і в зимовий сезон, тобто всякий раз, коли нам потрібен мир і тиша.