Мозаїка, тобто невеликі плитки з великим потенціалом. Чому варто мати його у себе вдома?

Мозаїка буває різних кольорів, розмірів і форм, що дозволяє створювати прикраси з унікальним характером. Оздоблення інтер’єру дрібною плиткою - дуже оригінальна та ефектна ідея , і в той же час модна, хоча мозаїка відома століттями. У квартирі це може бути інтимним акцентом, а може бути, наприклад, ніжним декором у ванній або на кухні, а зовні - створити монументальне художнє оздоблення . Мозаїку можна використовувати практично скрізь - єдина межа - це наша фантазія. Чому все-таки варто мати його всередині? Ми відповідаємо разом із брендом Raw Decor !

Багатство мозаїчних візерунків та кольорів

Принадність мозаїки полягає в незвичайних кольорах, на які великий вплив робить використаний матеріал. Залежно від того, чи є мозаїка склом, блиском, каменем чи перлиною , ви отримуєте зовсім інший, дивовижний ефект при нанесенні її в конкретній кімнаті. Мозаїчні плитки, які сьогодні доступні , зазвичай являють собою повторюваний малюнок однієї з геометричних фігур: квадрата, ромба або шестикутника . Візерунки, взяті з екзотичних культур, таких як марокканська конюшина або рибна луска, стають все більш популярними . Цікаво виглядають і композиції з неправильних шматків кераміки, що нагадують мозаїки століть тому.

Бренд Raw Decor пропонує великий вибір унікальних візерунків та кольорів мозаїк у матовому та глазурованому варіантах , які можна легко адаптувати під наш улюблений стиль. Модні шестикутники , натхненні природою флабеллум , Скандинавські herringbones , або , може бути класичний арабески ? Рішення залежить лише від нашого смаку, уподобань щодо оформлення та характеру, який ми хочемо надати своєму інтер’єру.

Мозаїку можна універсально використовувати у ванній

Де ми застосовуємо мозаїку, це також залежить лише від нашої фантазії та смаку. Ми можемо покласти його на всю поверхню стін або використовувати як декоративний елемент, що підкреслює вибрану частину кімнати. Таке рішення все частіше рекомендують дизайнери інтер’єрів. Мозаїка добре працює як дзеркальна рама або окрема зона у ванній . Він може використовуватися для обробки різних типів профільованих поверхонь , наприклад напівкруглих стін душової кабіни або корпусу для круглої ванни, а також може використовуватися як облицювання стільниці умивальником або полицями , завдяки чому вони стануть додатковою та функціональною прикрасою.

В облаштуванні ванної кімнати мозаїка чудово виглядає як декор . Смужка керамічних шматочків головоломки може прикрасити кордон між різними типами глазурі або виступити в ролі орієнтира, наприклад, коли вона розміщена на підлозі, що веде від спальні до ванни. Якщо ми хочемо оптично збільшити ванну кімнату , давайте покриємо її світлою глазур’ю і додамо в одному місці виразний акцент з кубиків темної мозаїки. Мозаїка також може зробити велику ванну кімнату затишною - ми досягнемо цього ефекту, використовуючи плитку теплих відтінків на підлозі та стінах, а також покриваючи ними меблі.

Збірка мозаїки - це просто!

На відміну від зовнішнього вигляду, організувати барвисті головоломки не так вже й складно. Мозаїчна плитка продається у т.зв. стільники (зазвичай 30 х 30 см, 60 х 60 см і 30 х 60 см), тому їх можна використовувати для підкреслення навіть найбільш неправильних частин кімнати , наприклад, арок, колон і опуклостей.

Мозаїка наклеюється на сітку зі скловолокна у вигляді модульних панелей, готових до монтажу. Сітку, на якій кріпляться мозаїчні елементи, можна вільно вирізати ножицями і точно регулювати необхідну ширину та довжину. Сама збірка дуже проста - на глазурний клей наноситься мозаїка, яку потім просто потрібно загрунтувати. Тільки пам’ятайте, що у випадку з дзеркальною або скляною мозаїкою це повинен бути стик, призначений для цього виду плитки.

Розташування поверхонь стін та підлоги ефектним та оригінальним способом є справжнім випробуванням. Колекції, кольори та фактури мозаїки, запропоновані брендом Raw Decor, дозволяють легко створити порядок та гармонію в будь-якому інтер’єрі. Завдяки невеликій плитці з великим потенціалом ми можемо створити власний стиль та облаштувати індивідуальний простір, в якому ми будемо почувати себе добре. Мозаїка - це рішення для сміливих, але не через складну збірку, яка точно не завадить насолодитися вишуканим та неповторним інтер’єром .