Як прикрасити святковий стіл?

Під час Різдва інтер’єри будинків одягаються у святковий одяг. Шикарні столові прилади, блискучі столові прилади та елегантний текстиль залишають внутрішню сторону шаф та сервірувальних столів, щоб незабаром стати за столом у Святвечір. Однак не дивно - щоб зробити зустріч з коханими ще більш особливою, варто подбати не тільки про чудовий смак страв, але і про їх стильну обстановку.

Щороку стіл напередодні Різдва може здивувати іншим виглядом - він може принести нову енергію, створити неповторний різдвяний колорит та настрій. Нижче наведено п’ять способів унікального оформлення вашого столу. Можливо, ви знайдете натхнення цього року серед наших пропозицій!

Як оформити святковий стіл в романтичному стилі?

Стіл є центром у будь-якому святковому залі. Тут збираються близькі, щоб відсвяткувати Святвечір, з’їсти святкову трапезу, заспівати різдвяні колядки та просто бути разом. Яку обкладинку ви виберете, залежить лише від вас. У світлих і витончених лаунжах, оформлених в класичному, провансальському або пошарпаному стилі, ідеально підійде біла романтична композиція. Головну роль повинна відігравати елегантна біла скатертина, срібні столові прилади та фарфоровий посуд. Чудово, якщо аксесуари виглядають так, ніби вони посипані снігом - молочні канделябри, кришталеві блюда та стрункі білі свічки - це суть дизайну з зимовою душею! Крім того, на кожній тарілці може бути мереживна серветка, прикрашена сніжною кулькою зірки або палаючий чайний світильник у срібному свічнику.

Як прикрасити новорічний стіл в сучасному стилі?

Сучасна сервіровка столу повинна бути веселою, грайливою та барвистою. У цій конвенції класичні різдвяні кольори - зелений та червоний - можуть взяти на себе ініціативу. Однак, якщо ви хочете розбити кліше, зупиніть свій вибір на додатковому відтінку - наприклад, синьому або жовтому. Скатертина на столі повинна бути з малюнком - будуть вітатися мотиви віфлеємських зірок, ялинок або різдвяних вінків. Серветки на чохлах? Монохромний, але в сильному кольорі! Свічки? Той же тон, що і серветки. Все це можна доповнити мінімалістичним очеретом із ялинових гілочок, падуба та шишок - бажано ручної роботи.

Як прикрасити гламурний святковий стіл?

Гламур - це розкішний, блискучий, гламурний стиль, який ідеально поєднується з піднесеною атмосферою Різдва. Однак, рухаючись до святкового гламуру, ми радимо вам очистити його від старовинних. Завдяки цьому ви можете влаштувати елегантний, витончений стіл з т.зв. «Стара душа». Тільки однокольоровий протектор може сидіти на верхній частині меблів, що стане непомітною основою для багатих прикрас. І їх повинно бути вдосталь! Стрункі свічники, витончені блюда, декоративні статуетки та композиції з дрібничок. Все це прикрашено тонкою поліровкою, у кольорі старого золота та срібла. То тут, то там можуть з’являтися яскраві шампанські відтінки або навпаки - рубінові та червоні тони. Цей старий шикарний стиль сподобається всім, хто любить магічні домовленості з класом.

Як оформити святковий стіл в скандинавському стилі?

Scandi - це економічний та мінімалістичний стиль, але тим не менш, він ідеально вписується в різдвяну атмосферу. Влаштовуючи стіл в скандинавському стилі, орієнтуйтеся в першу чергу на білий. Для легкої основи вибирайте аксесуари, як вам подобається, наприклад, золотий, сірий, темно-синій або чорний. Геометричні візерунки є абсолютно необхідним на столі сканді. Варто надіти алмазну скатертину або дизайнерські конусоподібні свічники. Перед тим, як почати прикрашати стіл, подумайте, які поєднання кольорів вам найбільш близькі? Потрібно знати, що чисті білі стилізації панують переважно в квартирах, спроектованих данцями та шведами. Фіни воліють розбивати їх чорними акцентами. Ліхтарики, серветки та навіть різдвяний посуд можуть бути чорнильними кольорами! Замість класичного очерету вибирайте гілочку, вставлену в просту пляшку.На неї можна повісити ялинкові іграшки з дерева, фетру або лози.

Як оформити святковий стіл в сільському стилі?

Поляки люблять декорації у сільському стилі. Сільський стиль асоціюється з домашнім затишком, сільською ідилією, те, що ми дуже добре знаємо. Тут повно деревини, природних матеріалів та посудин, які красиві своєю простотою. Влаштовуючи стіл в сільській атмосфері, вибирайте бежевий і коричневий, приправлені благородним червоним. Нехай на верхній частині меблів буде розміщений простий полотняний бігун, який додасть елегантності серветкам, обробленим мереживом. Ви можете подавати страви на простому кам'яному посуді або навіть дерев'яних блюдах. Між тарілками нехай з’являться сушені скибочки апельсина, прикрашені гвоздикою, а в центрі столу традиційний головний убір з ялинових гілочок, шишок та віфлеємських зірок.

Ритуали напередодні Різдва залишалися незмінними протягом століть. На столі все одно має бути дванадцять страв, додаткова тарілка для загубленої мандрівниці, а під скатертиною - сіно, символ бідності. Вся вечеря напередодні Різдва супроводжувалася підвищеним настроєм, який ми також виражаємо завдяки прекрасній сервіровці столу. Святковий посуд, стильні прикраси, тепле світло при свічках ... завдяки таким стильним нюансам чарівництво Різдва стає ще чіткішим і залишається у вашій пам’яті надовго.