Найкраще освітлення при використанні комп’ютера, планшета або мобільного телефону

Не секрет, що мультимедійні пристрої ослаблюють очі. Чи можна мінімізувати наслідки щоденного використання переваг сучасних технологій на роботі та вдома? Штучне світло має великий вплив на наш зір - правильно підібрана лампочка може краще впливати на нашу діяльність і полегшити результати довгого перебування перед екраном комп’ютера. Як доглядати за очима, коли ми регулярно піддаємо їх контакту з дисплеями та моніторами окремих пристроїв? Яке штучне освітлення слід вибрати, щоб забезпечити належний захист очей? У співпраці з Philips Lighting ми представляємо декілька відповідної інформації про найкраще для нас світло та поради, як знайти найкращу лампочку.

Мультимедіа та синє світло

Наслідком використання мультимедійних пристроїв є необхідність взаємодії з постійно виробляється ними, серед іншого синє світло . Якщо кількість цього світла перевищує значення, визначені відповідними стандартами, а час впливу довгий, це може спричинити почервоніння та печіння очей. Якщо джерела світла не відповідають стандартам фотобіологічної безпеки, це може сприяти розвитку захворювань очей, включаючи ВМД, що є дегенерацією жовтої плями, що може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Те саме стосується штучного світла, що випромінюється від ламп розжарювання, що не відповідає відповідним вимогам . Пам’ятайте, що недостатнє освітлення вдома та на роботі може призвести до розвитку очних захворювань і піддають нас значним погіршенням зору.

Ще одним ефектом використання неякісного освітлення є порушення сну . Світло має великий вплив на вироблення мелатоніну - речовини, відповідальної за нормальне функціонування нашого біологічного годинника та правильний ритм сну. Його дефіцит може спричинити безсоння, надмірну сонливість і навіть проблеми з харчуванням. Погано підібране світло викликає поганий сон, що значно погіршує стан наших очей. Давайте пам’ятати про це, звести до мінімуму необхідність тягнутися до мультимедіа перед сном і подбати про потрібну кількість мелатоніну в нашому організмі. Не будемо економити на лампочках - правильне світло захистить наші очі і не піддасть їх шкідливим вібраціям.

Лампочка для очей - яку вибрати?

Philips Lighting звертає увагу на умови, яким повинна відповідати лампочка, яка підходить для нашого зору. Пам’ятайте, що діти також піддаються негативному впливу освітлення, яке небезпечно для нашого здоров’я - при виконанні домашніх завдань, користуванні планшетом або іграх на комп’ютері контакт зі штучним світлом неминучий. То як можна мінімізувати ризик погіршення зору всіх членів домогосподарства?

лампочка безпечна для ока

Варто звернутися до лампочок з відповідною інформацією на етикетці. Знак СЕ , що міститься на упаковці, буде сигналом про те, що цікавить нас продукт був лабораторно випробуваний і відповідає, серед іншого, стандарт фотобіологічної безпеки . Що це означає на практиці? Така лампочка створить комфортні умови, близькі до природного освітлення - освітлення, яке вона забезпечує, не буде вібрувати і не піддаватиме нашу дитину проблемам із зором, безсонням і концентрацією уваги.

Використовуючи світлодіодні лампи Philips вдома, нам не доведеться турбуватися про раптове погіршення нашого самопочуття, головні болі або постійне роздратування. Джерела світла, запропоновані виробником, були протестовані для перевірки рівня електромагнітного випромінювання, яке вони випромінюють . Використання безпечних і перевірених джерел світла - це чудовий спосіб насолодитися штучним освітленням , корисним для очей у будь-який час і за будь-яких умов.

Варто також врахувати потреби, які нам нав'язує щоденний циркадний ритм та заходи, що впливають на нього - ранковий візит у ванну кімнату без світла, читання ввечері, підготовка до сну. Ми регулюємо потужність та параметри товару відповідно до його призначення.

Як доглядати за очима, які піддаються дуже частому контакту з синім світлом?

Багато з нас не уявляють собі дня без використання мультимедійних пристроїв, дуже часто вони дають нам змогу вести власний бізнес, дозволяють виконувати свої професійні зобов’язання та виконувати важливі завдання. Що робити, коли ми хочемо захистити очі від шкідливого впливу синього світла та успішно мінімізувати його вплив на зір? Варто виробити здорові звички. Специфічні, циклічно повторювані заходи зроблять наші очі менш втомленими.

Одним із способів боротьби з негативним впливом штучного світла є моргання . Завдяки цьому ми зменшимо дискомфорт, який виникає внаслідок відчуття «сухості очей», коли ми впадаємо в ніч або проводимо більше годин в офісі. Нам слід закривати і відкривати повіки кожного разу, коли ми повторюємо дію, наприклад, ми клацаємо клавішу, яку ми визначили раніше. Нижня і верхня повіки повинні ідеально прилягати один до одного.

Ще один спосіб підвищити комфорт нашої роботи на комп’ютері чи планшеті - це використання «правила десятків». Ми повинні відриватися від занять кожні 10 хвилин , зазирнути в річ, яка знаходиться на відстані 10 метрів від нас, і тримати наш погляд на ній протягом 10 секунд . Спробуємо побачити якомога більше деталей - така вправа дозволить втомленим очам відновити гармонію . Щоб забезпечити нашим очам 100% захист, ми повинні носити сонцезахисні окуляри з UVA та UVB-фільтрами у всі сонячні дні року та пам’ятати регулярно відвідувати офтальмолога.

Живучи в епоху мультимедіа та сучасних технологій, ми постійно зазнаємо шкідливого впливу синього світла. Ключовим елементом догляду за здоровими очима є використання сертифікованих непроблискових лампочок, які мінімізують негативний вплив синього світла на наші очі. Не будемо піддавати свій зір передчасній втраті гостроти зору та мінімізувати втому, спричинену неправильно підібраним освітленням - створимо належні умови для роботи з мультимедійним обладнанням, роблячи придбання якісної, безпечної та лабораторно перевіреної лампочки пріоритетом.