Синій в квартирі - як ввести райський колір в квартиру і як його поєднати?

Синій - це холодний колір , який нещодавно перевершив своєю популярністю позачасовий сірий. Це дорівнює, серед інших в категорії універсальності, і крім того, що є нейтральним і ідеально гармонує з багатьма іншими тонами, він викликає позитивні асоціації, адже безхмарне небо все-таки блакитне . Акценти в цьому випуску мають заспокійливу дію, приносять гармонію і, на думку фахівців, також допомагають зосередитися . То як занести їх всередину і як поєднати? Бренд DRE має кілька пропозицій.

Небесні поєднання в стилі

Синій любить компанію інших кольорів; він добре почувається в присутності як порошкоподібних, так і пастельних кольорів (кремовий, попелястий, бузковий) , а також сміливих і насичених (гірчично-жовтий, червоний, коричневий або чорний) . Завдяки цьому цей відтінок стане ідеальним доповненням до багатьох аранжувань - незалежно від стилю, в якому вони були оформлені. Яскраві пігменти можна вводити в мінімалістські , сучасні або еклектичні приміщення. Вони також будуть цікаво виглядати в класиці, кімнатах, облаштованих в прованській чи старовинній атмосфері . Такий тон також стане проривом для сирого бетону в горищних приміщеннях та промислових приміщеннях - він відповідатиме за їх легкість і свіжість.

Синій як доповнення або лейтмотив

Хоча синій - один із холодних відтінків, на відміну від зовнішнього вигляду, він не створить такого враження в інтер’єрах! Навпаки, у поєднанні з правильними пігментами це створить атмосферу елегантності та затишку . Це безпечний ключ, який може бути окремим акцентом, що визначає характер цілого, або домінантою , завдяки чому кімната набуває візуальної легкості. Варто додати, що сині стіни - як і білі - оптично збільшать інтер’єр , тому вони є чудовою альтернативою в маленьких кімнатах.

Якщо синій на стінах здається занадто сміливим, найкраще обмежити його використання кількома деталями. Сам диван у пастельному виконанні або дрібнички на полицях достатні, щоб надати кімнаті трохи сучасного характеру. Краса таких аксесуарів підкреслить правильно підібрані відтінки та поєднання матеріалів. Для більшої елегантності та ексклюзивності зверніться до велюрових диванів або м’ясистих килимів. З іншого боку, для більш середземноморського клімату блакитний колір поєднується з льоном, світлим деревом або лозою . Золото або срібло також будуть хорошими супутниками ; перший зігріє всю справу, другий посилить холод.

Білий і синій, тобто ідеальна пара

Найчастіше вживаним добавкою для синього є білий . Це універсальне поєднання, яке подарує відчуття блаженної легкості та свіжості . Не дивно - це нагадує небо та пухнасті хмари, що пливуть над ним. Однак варто мати на увазі, що і білий, і синій походять з палітри холодних відтінків , тому, щоб трохи «підвищити» температуру композиції, найкраще збагатити її деревними акцентами . Панно або дошки на паркеті стануть базою, яка не стільки урізноманітнить ціле, але внесе натяк на затишок, тоді як біло-блакитний дует наповнить інтер’єр світлом, посилюючи враження просторості . Для такої композиції також підійде мармур, камінь або аксесуари, натхненні морським кліматом.

Щоб «пропустити» ще більше світла у свою кімнату, інвестуйте в білі двері - особливо глянцеві, такі як DRE SILIA, або з модним ілюмінатором , як у варіанті DRE UNI ! Яскраві кольори дерев’яних виробів будуть виділятися на блакитному тлі і стануть відправною точкою для тонких аксесуарів того ж відтінку. Прихильники мінімалізму можуть, у свою чергу, дотягнутися до неконструкційних конструкцій DRE SARA Eco , які будуть вливатися в поверхню; залишиться непомітним, а отже, перетвориться на базу для подальшої гри з синім у головній ролі.

Пастельна суміш з контрастом

Синій як додатковий колір - це «бичаче око» для тих, хто любить сучасні тенденції меблів . У стилях за зразком модерністських, скандинавських або мінімалістичних напрямків обов’язковою гамою відтінків є той, який включає холодний білий, універсальний сірий, вимитий блюз або утеплюючий декор, приглушений бежевий, брудні троянди та молочні креми. Така суміш, повна пастельних відтінків, гарантуватиме гармонію та розслабленість, хоча варто додати родзинку з контрастними кольорами! Декоративним противагою можуть бути чорні двері DRE , подушки в пишно-жовтому варіанті або бірюзові або темно-сині аксесуари, які зроблять все це більш динамічним.

Синій любить ... коричневий

Синій також сумісний з коричневою деревиною у всіх можливих варіантах - від вибіленої сосни до насиченого волоського горіха, червоного дерева або темного венге . Вони врівноважують кольори, використання яких було модним деякий час тому. В даний час він знову на вершині і забезпечує повну консистенцію та природність. Конфігурації цього типу можуть включати комбінацію дверей DRE RIM у дерев'яному шпоні з білим кольором на стінах та блакитним відтінком м’якого дивана у вітальні, або навіть комбінацію дерев’яних панелей із небесною поверхнею за каміном, над диваном або за головою ліжка у спальні. Контраст кольорів при такій різній температурі оживить інтер’єрале не хаос.

Протягом багатьох років синій піддається стереотипному мисленню, що це колір, призначений лише для кімнат для хлопчиків . Однак сьогодні це відтінок, який замінює позачасовий сірий! Він настільки ж нейтральний і безпечний , але відповідає за набагато оригінальніший ефект. Це колір, якому варто дати шанс - якщо не на більших рівнях, то хоча б як аксесуари, які візуально освіжать декор.