Як вибрати двері? Посібник

Міжкімнатні двері є ключовим елементом декору. Вони повинні бути однотонними, довговічними і відповідати стилю інтер’єру. Однак їх поява - це лише початок дилем, з якими стикаються ті, хто обставляє або ремонтує квартиру. Важливо, щоб обрані дверні полотна виконували також корисні функції - вони захищають приватність, гарантують практичність або становлять чітку межу між кімнатами різного призначення. На які питання слід відповісти перед покупкою? Разом з торговою маркою DRE ми підготували кілька порад.

До чого помістити двері?

Коли метою є стилістична узгодженість квартири, немає випадкових рішень чи необдуманих інвестицій. Це стосується кожного елементу декору, починаючи з підлоги та оздоблювальних матеріалів на стінах і закінчуючи декоративними дрібничками, меблями або міжкімнатними дверима - охоронцями домашньої близькості та естетичними детермінантами декору. Можливо, тому, вибираючи дверні полотна, ми звертаємо особливу увагу на їх колір та дизайн. Їх слід відрегулювати так, щоб вони стали невід’ємною частиною домовленості; або привертав увагу, або непомітно переходив на задній план. Орієнтирами в цьому випадку можуть бути вікна, меблі, підлога або стіни, тобто постійні елементи домашніх декорацій.

Отже, якщо меблі з шпону волоського горіха переважають у вітальні, гармонія буде, серед іншого, двері в подібних кольорах. Таке поєднання буде особливо виграшним при стиканні з класичним або колоніальним декором. Насичені відтінки коричневого, що повторюються в кількох місцях, додадуть ефекту впорядкованості та елегантності, не перевантажать композицію, а їх глибину вміло виведуть білі та пастельні тони. Цього ж правила можна дотримуватися, коли підлога прикрашена благородними дошками. Двері підлогового кольору не тільки забезпечать більш затишний характер, але і стануть безпечним виходом, адже вони майже завжди гарантують ідеальний результат!

Стіни також є хорошим підказкою, коли справа стосується вибору дверей. У цій категорії переважають білі , сірі або кремові двері , які ідеально доповнюють світлий фон, посилюють враження просторості, скрашують кімнату та цікаво контрастують із темнішою підлогою. Вони є універсальною кульмінацією практично будь-якого стилю і добре поєднуються з багатьма обробними матеріалами, що використовуються в інтер’єрі - такими як цегла, бетон або дерево. Однак, якщо ви не прихильник монохромних комбінацій, вибирайте контраст! Темно-сині або чорні двері DRE Vetro D2на площині стіни з ніжним кольором, вони додадуть кімнаті виразності та характеру! Однак такі сильні поєднання вимагають ретельного підбору інших акцентів - вони повинні бути приглушеними, простими та врівноваженими, щоб вони не зіпсували початковий ефект.

Права чи ліва двері - яку вибрати?

Після уроку стилістики слід виконати домашнє завдання і відповісти на питання: права чи ліва двері? Найпростіший спосіб поставити його перед дверним полотном (з тієї сторони, на якій він відкривається), а петлі - праворуч, ми маємо справу з правою дверцятами (тоді ручка розташована зліва). Так само ліві дверіце ті, що мають петлі зліва та ручку праворуч. Рішення, яку модель вибрати, матиме значний вплив на безпеку, комфорт та функціональність приміщення, і найкраще зробити його залежним від планування інтер’єру та його важливих елементів. Варто вибрати варіант, який не заблокує інші сусідні стулки, не відкриє комод, шафи або стіни (обмежує використання) і дозволить без особливих проблем увімкнути світло - тому пам’ятайте, що головний вимикач повинен бути збоку від ручки.

Двері, що відкриваються назовні або всередину?

Ще однією дилемою, яку потрібно вирішити, є спосіб відкрити двері , що також має прямий вплив на функціональність та безпеку. На менших ділянках, у вузьких коридорах або ванних кімнатах, ідеально підходять двері, що відчиняються назовні . Вони не займають цінного простору, а також не заважають вам проникнути всередину, якщо людина всередині почувається гірше і контакт з ними буде важким. Такі двері - згідно із законодавством - також повинні вести до котельні, тобто приміщення, в якому встановлений опалювальний котел. У свою чергу, двері, що відкриваються всередину , ідеально підійдуть для спалень, дитячих кімнат або домашніх офісів.

Знижки чи без знижок?

Чи буде це виявитися краще двері фальц або фальца в значній мірі визначається особистими уподобаннями. Але чим ці пропозиції відрізняються? Перші мають т. Зв фальц, тобто виступ стулки, що перекриває раму, і видимі петлі, які дуже часто виконують декоративну роль. Двері в цій конструкції зазвичай мають декоративні пази, фурнітуру або вставки - тому вони, безсумнівно, сподобаються тим, хто любить класичні, ретро чи вінтажні натхнення. У сучасних стилізаціях вони також виявляться «бичачим оком» - особливо, якщо ми поєднаємо їх із відповідною маскуючою пов’язкою.

Двері без фальців - це варіанти з більш мінімалістичним пошиттям. Вони повністю вбудовані в площину стіни і майже непомітні (особливо, коли ми вибираємо той самий відтінок дверних полотен, що і стіни). Вони характеризуються простою структурою, гладкою поверхнею та висувними петлями, завдяки чому моделі - такі як DRE Sara Eco - рекомендуються для модерністських, промислових або сучасних композицій, в яких домінує сувора геометрія форм. Перевагою безфальцевих дверей DRE Sara Eco є можливість пофарбувати їх у колір стіни або наклеїти шпалери , що дозволить двері заховатися і стане чудовою інвестицією на довгі роки, незалежно від частоти внутрішніх метаморфоз.

Матовий чи глянсовий?

Килимок або блиск - ще одна таємниця, яку власники квартир повинні розгадати. Кожна з альтернатив будує атмосферу по-своєму і вписується в інші напрями домовленості. То що вибрати? Ефект блискубуде рекомендовано, коли ми хочемо візуально збільшити тісні простори - поверхня глянцевих дверей DRE Silia буде відображати світло, надаючи відчуття візуальної просторості та глибини. Рішення посилять елегантну атмосферу гламуру або суворість мінімалізму, побудованого завдяки використанню скла, металу та великої кількості білого. Килимок - це, в свою чергу, спосіб запечатати затишний характер композиції у стилі сканді, класичний чи еклектичний, а також підігріти прохолодний образ лофта або промислового інтер’єру. Крила в такій обробці ідеально підійдуть до природних матеріалів і приглушених кольорів.

Повна або із склінням?

Для цього, де кріплять тверді двері та скло, де, зокрема, впливають версії додатків, тип кімнати, її розмір та - звичайно - індивідуальні вимоги, пов’язані з характером облаштування. Якщо кімната погано освітлена або не має вікна, засклені двері (наприклад, DRE Ilis) матимуть успіх. Менші або більші вікна не тільки пропускатимуть трохи світла, але і роблять поверхню світлою і роблять її більш привабливою, перетворюючи дверне полотно на само прикраса. З функціональних причин повністю засклені моделі не працюватимуть у ванній кімнаті або у ванній. Отже, якщо ми хочемо отримати ефект візуального освітлення і хочемо зберегти трохи близькості, практичне рішення буде частковимскління матовим склом , що зменшить видимість, але в той же час пропустить сонячні промені, що надходять із сусідньої кімнати.

Двері DRE Ilis також доступні в повній версії. Відсутність скління - це спосіб відокремити зони, краще приглушити звуки та створити інтимну атмосферу. Найкраще встановлювати їх там, де ми хочемо повністю відпочити та відрізати від суєти житла (наприклад, спальні чи ванні кімнати) або в інтер’єрах, які потребують концентрації (наприклад, домашній офіс чи робочий кабінет). Також добре використовувати їх у дитячій кімнаті. Дитина не тільки отримає багато приватного життя, але й ніщо не буде відволікати її під час навчання.

Двері можуть бути абсолютно непомітними, більш-менш заскленими, або багато прикрашеними та масивними. Безперечно, однак, є те, що без них межі конфіденційності часом різко зміщуються, і в кімнатах відсутня затишна атмосфера. Тому варто поставитися до їх придбання як до інвестиції та вибору моделей як з точки зору естетики, так і з точки зору функціональності. Нагородою буде не тільки стилістична гармонія, а й відчуття повної свободи у власній квартирі!