Фіброцементні фасадні дошки, сучасний спосіб обробки фасаду будинку

Мінеральні та акрилові штукатурки, клінкерна цегла, фасадна плитка чи дерево? Напевно, кожен інвестор, будуючи будинок своєї мрії, не раз замислювався над тим, який буде найкращим матеріалом для фасаду. Що переживе примхливу зиму та спекотне літо, не піддасться впливу погодних умов, а також залишиться майже недоторканим протягом наступного десятиліття? Оскільки будівля є вітриною людей, що живуть у ній, до рішення слід підходити дуже відповідально - тим більше, що вибір - це інвестиція на роки.

Одним з цікавих рішень у галузі обробки є фіброцементні фасадні дошки, які серед іншого можна знайти в пропозиції бренду Cedral. Ця інноваційна пропозиція поєднує візуальні переваги деревини з міцністю бетону, а перелік переваг також включає багато інших аспектів, пов’язаних з простотою чищення, швидким монтажем, стійкістю до погодних умов та - що важливо з стилістичної точки зору - можливістю створення ефективного фасаду. Які ще переваги фіброцементних фасадних плит? Де їх можна використовувати і чи вони не створюють проблем під час роботи? Відповіді нижче.

Фіброцементні фасадні дошки - що це?

Фіброцемент - це матеріал з чудовими експлуатаційними та візуальними властивостями. Виготовляється комбінуванням деревної целюлози, синтетичних волокон, води та цементу. Така обрана квартира сприяє тому, що сировина відрізняється максимальною стійкістю та довговічністю - порівнянно з каменем або бетоном - і виглядає схожою на натуральне дерево, що дозволяє створити гармонійний, повністю інтегрований фасад та елементи садової архітектури. Це цікава альтернатива традиційним штукатуркам, а також рішенням із пластику або благородних дощок, які вимагають інтенсивного догляду та з часом псуються.

Перевагою фіброцементних плит є їх універсальне застосування. Вони можуть використовуватися як у нещодавно побудованих будівлях, так і в тих, що ремонтуються. Вони добре працюватимуть на фасадних частинах фасаду, балконах, терасах і дахах. Вони використовуються як софіт, фасадна дошка або фасадний декоративний елемент, а також для обробки ролет і димоходів. Пропозиції поєднуються з іншою сировиною, але вони також добре виглядають солоно, посилюючи враження природності та узгодженості з навколишнім середовищем.

Як створити сучасний фасад з фіброцементної плити?

Фіброцементні плити пропонують безліч стилістичних можливостей. Вони можуть створити одноколірний фасад, підбираючи відтінок до плитки та віконних столярних виробів. Найпопулярнішими та безпечними кольорами фасаду є бежевий, кремовий або сірий тони, які відповідають більшості покрівельних матеріалів, а також ідеально відповідають іншим матеріалам, які використовуються для обробки будівлі: цегла, камінь або штукатурка. Не менш універсальними є теплі тони білого, які, зіткнувшись із темною плиткою, надають тілу свіжого, благородного та стильного характеру. В результаті будівля, покрита дошкою в яскравому варіанті, виглядає гармонійно, природно і поза часом, створюючи ідилічні пейзажі навколо будинку. Варто також згадати, що кольори можуть змінювати пропорції структури, тому приглушені пастелі зроблять об'єкт набагато більшим,ніж це насправді.

Інший спосіб створити модний фасад - використовувати силу контрасту, що є елементом, характерним для сучасних дизайнів із сирим, мінімалістичним пошивом, в якому переважають сірі, графітові та білі кольори. Це кольори, які чудово підкреслять сучасну, геометричну форму будівлі та поєднуються з аскетичним садовим декором. Ефективні комбінації - крім протилежних відтінків - можуть також включати структурні комбінації, наприклад гладкі та неправильні поверхні. Однак слід пам’ятати про помірність і ретельно підбирати незвичайні тони та фактури.

Волокнисто-цементні плити також використовуються для відмінності будівлі від навколишньої архітектури. Досить накрити ними конкретні частини будинку: еркери, виступи, мансардні будинки або конкретні елементи, такі як гараж, щоб об’єкт набув оригінальності та естетичності. Любителі індивідуалізму також створюють симетричні вертикальні або горизонтальні смуги, що робить фасад більш унікальним. Безперечно одне - за допомогою більш ніж 30 кольорів із пропозиції Cedral ми реалізуємо як класичні, гармонійні бачення, так і концепції, сповнені динамізму та оригінальної панаші. Щоб підтвердити правильність обраного відтінку та типу сировини, виробник пропонує можливість замовити безкоштовний зразок.

Які переваги фіброцементних плит?

Волокнисто-цементні плити - крім свого величезного естетичного потенціалу - стійкі та довговічні. Це пов’язано з вищезазначеними інгредієнтами, завдяки яким матеріал вважається негорючим, водонепроникним та екологічно чистим, оскільки не виділяє газів, шкідливих для навколишнього середовища. Їм не страшні несприятливі погодні умови, сильні дощі, сильний мороз, сильне УФ-випромінювання, агресивні хімічні речовини, напади шкідників, комах і гниття. Розчин не тьмяніє під впливом сильного сонячного світла і зберігає ідеальний відтінок протягом усього життя. Важливо те, що фасад із дошками Cedral - завдяки спеціальному покривному шару - не вимагає обтяжливих процедур технічного обслуговування, пов’язаних із використанням дорогих агентів та витраченим часом просочення. Це комфорт, естетика та довговічність в одному!

Перевагою фіброцементних фасадних плит є також простота їх монтажу та універсальність використання, оскільки їх можна монтувати як на дерев'яні, так і на алюмінієві підконструкції. Залежно від ефекту, якого ми хочемо досягти, рішення Cedral доступні у двох варіантах: Clik (рифлений) - вони створюють рівномірну рівну поверхню та Lap Wood (укладене перекриття) - дозволяють досягти класичного, позачасового дизайну. Повна свобода в облаштуванні також гарантується різноманітністю схем розташування, що забезпечує відповідність фасаду характеру будівлі та її оточенню.

Волокнисто-цементні фасадні дошки поєднують естетичні та практичні міркування, видаючи себе за найбільш довговічні та найкращі фінішні рішення. Вони є цікавою ідеєю для створення фасаду, який не боїться мінливості польської аури та зовнішніх факторів. Це стильна комбінація краси та функціональності - найважливіших параметрів, які ми повинні враховувати при виборі матеріалу для фасаду.