Плитка для маленьких кімнат - яку вибрати, щоб візуально збільшити простір? Дивіться надихаючі конкурсні проекти

Впорядкувати невелику квартиру - це великий виклик. Невеликий простір вимагає продуманого розташування, яке дозволить комфортно користуватися, і в той же час буде естетично приємним і не переважним. Учасники конкурсу «МІНІМ космосу, МАКСИмум функціоналу» зіткнулися з проблемою проектування оригінальної квартири площею 25 м2 + антресоль . Які заходи застосовували архітектори та дизайнери, щоб візуально збільшити простір, вирівняти диспропорції кімнат і створити красиву мікро-квартиру ? Разом з партнером конкурсу Ceramika Paradyż ми представляємо вибрані проекти та пропонуємо, яка плитка найкраще підійде в невеликих інтер’єрах .

Світла кольорова плитка - для маленької ванної кімнати, кухні та іншого

Невеликий інтер’єр - це простір, де яскраві кольори, безумовно, найкращі. Вони оптично збільшують, освітлюють недостатньо освітлені приміщення, роблять весь вигляд легким і не вражаючим. Влаштовуючи невеликі інтер’єри, варто вибирати плитку у світлих тонах: білий, кремовий, бежевий або світло-сірий.

біла плитка у маленькій ванній кімнаті

Щоб урізноманітнити композицію, ці кольори можна поєднувати з деревом, а також декоративними вставками, які підкреслять стиль інтер’єру. Усі квіткові мотиви популярні , але замість того, щоб обирати сильні та насичені кольори, варто вибрати щось більш ніжне, наприклад, скляні вставки Тайга від Paradyż . Тонкі малюнки листя, прихованого за туманом, прекрасно відповідатимуть білизні інших плиток.

Пам’ятайте, що ми можемо, але не обов’язково, використовувати лише один тип плитки - особливо, якщо ми хочемо візуально відокремити окремі зони один від одного , наприклад ванну. У таких місцях ми можемо влаштувати плитку, яка стане справжньою окрасою простору - наприклад, Paradyż Modern .

Цікавою ідеєю також може бути використання плиток, що імітують бетон , але обов’язково тих, що мають світлі відтінки, наприклад, Paradyż Scratch Bianco . Цікаві, нерівномірні візерунки створять тривимірний ефект, який додасть глибині та оригінальному характеру невеликому простору. Яскрава плитка чудово підійде в маленькій ванній, на маленькій кухні, а також в тісному залі . Завдяки своїй високій функціональності вони також можуть стати основою для облаштування вітальні з кухнею.

Чому варто вибирати плитки великого формату?

Великий формат плитки ідеально підходить для невеликих приміщень . Чому? Оскільки чим менше видно стиків поверхонь, тим рівніше і більше підлога виглядає. Уніфікована мінімалістична плитка з широкоформатної плитки чудово підійде в репрезентативній вітальні, яка в маленьких квартирах часто безпосередньо пов’язана з кухнею або коридором. Таким чином ми отримуємо легку в митті та надзвичайно міцну підлогу, яка додатково візуально збільшить наш інтер’єр .

Останнім часом дуже популярною стає широкоформатна плитка, що імітує бетон. Це чудова база для сучасних стилів інтер’єру, витриманих у різних стилях - від сировинного індустріалізму, через Скандинавію, еклектику до тонкого мінімалізму. Ми можемо створити таку універсальну підлогу за допомогою плиток Space Grys від Paradyż My Way - кожна плитка унікальна, а тональні відмінності чудово підкреслюють оригінальний характер простору. Ці типи плитки дуже універсальні, ми можемо поєднувати їх з такими матеріалами, як дерево, скло або метал, та вибраними кольорами - від нейтральних, через пастель, до інтенсивних.

Цікавим рішенням є також широкоформатна мармурова плитка . Вони представляють себе дуже елегантно і сучасно. Колекція Calacatta від Paradyż My Way в класичному білому відтінку, прикрашена неправильними прожилками, буде ідеально підходити як на підлозі, так і на стіні - як прикраса або захист, наприклад, на кухонному тлі. Щоб візуально збільшити кухню, таку плитку можна поєднувати з білими будівлями . Інтер’єр придбає легкість, а вишуканий мармуровий візерунок додасть йому неповторного характеру.

Глянсова плитка для невеликих інтер’єрів

Відбиваючі поверхні, стіни, збагачені блискучими частинками, і повсюдне світіння є найбільшими союзниками маленьких кімнат. Глянсова плитка виглядає як дзеркало, завдяки чому інтер’єр виглядає просторішим. Вони також гарантують вражаючі візуальні ефекти. Така плитка виглядає красиво укладеною на стіні як оригінальна прикраса - для цієї мети ми можемо використовувати поліровану керамограніт Calacatta , яка чудово відбиватиме світло, оптично збільшуючи кімнату.

Якщо ми любимо сірі, але нам не подобається ефект бетонного сировини , полірована плитка з колекції Space від Paradyż My Way може бути хорошим вибором . Ця модель доводить, що сірий цемент не повинен бути шорстким і асоціюється лише з постіндустріальними лофтами - він також має тонкий, другий вигляд. Такі види плитки будуть виглядати красиво, якщо їх розташувати, наприклад, на одній зі стін у ванній, серед білих, дерев’яних та чорних аксесуарів. Мерехтлива фактура додасть інтер’єру елегантності та прикрасить інтер’єр тонкими відблисками світла.

Цікавою ідеєю може також стати використання дзеркальної плитки Universal Hexagon Mirror від торгової марки Paradyż, створення гладкої поверхні або розміщення їх між плитками з іншою фактурою. Влаштована таким чином стіна стане справжньою прикрасою інтер’єру, а унікальна поверхня зробить її здається більшою, ніж є насправді.

Як оптично змінити пропорції інтер’єру?

Архітекторам та дизайнерам, які брали участь у конкурсі "MINImum Surface, MAXImum Functionalists", довелося мати справу з облаштуванням обмежуючого вертикального мікропростору. Щоб компенсувати пропорції інтер’єру і надати їм гідний зовнішній вигляд, використовуються відповідні кольори, факти та візерунки. Якщо ми хочемо вміло використовувати кольори, пам’ятайте, що світлі відтінки відображають світло і оптично «віддаляються» від нас, тоді як темні відтінки здаються ближчими. Поміщення темної плитки на стіну, наприклад, з колекції Barro від Paradyż My Way, натхненної чорним мармуром, зробить її оптично ближчою, надаючи інтер’єру нові пропорції.

Якщо ми хочемо, щоб інтер’єр здавався ширшим, ми можемо покласти плитку поперек - довга та вузька плитка, схожа на деревину, наприклад Paradyż Hilton, буде добре працювати . Для більш вираженого ефекту пофарбуйте стіни у два кольори, довші стіни - у світліші кольори, а коротші стіни - в темні кольори. Якщо в кімнаті є міні-кухня, зробіть те ж саме з плиткою. Також може бути гарною ідеєю встановити плитки з малюнком у поглиблення , наприклад, сучасна модель від Paradyż. Щільний малюнок додасть кімнаті глибини і оптично наблизить клопітку стіну.

Вибираючи плитку для невеликих кімнат , вибирайте : яскраві кольори, великий формат або поліровану поверхню. Ми можемо вибрати рішення, яке має всі ці особливості або лише одну з них - у кожному випадку варто дотримуватися індивідуальних вимог приміщення (розмір, ступінь освітленості та пропорції). Невеликий інтер’єр не повинен бути нудним, правильно спланований простір також дозволить нам використовувати плитку, покриту вигадливими візерунками або цікавими вставками . Багато натхнення можна знайти серед проектів, підготовлених учасниками конкурсу «МІНІММ поверхні, МАКСІМум функціональності» , та плитки мрії, необхідні для їх реалізації в пропозиції Ceramika Paradyż.