Гірський котедж - сучасний будинок на Чорштинському озері

Будівля розташована на схилі, а її архітектура та дизайн інтер’єру продиктовані навколишнім ландшафтом та спадщиною регіону. Форма будинку, його кольори та використані в ньому матеріали відносяться до традиційних пастирських будівель , хоча використовувались сучасні технічні рішення.

Характерний дах і фасадна стіна покриті осиковою стружкою , яка плавно переходить від даху до стіни. Це єдиний матеріал з іншого регіону, але він цілком відповідав всюдисущій черепиці та гірському клімату, і в той же час дозволяв позбутися жолобів, так що коли йде дощ, вода стікає по будинку прямо на землю.

Скляна стіна формує унікальний характер першого поверху . Два розсувні вікна дозволяють відкрити половину стіни і з’єднати інтер’єр з терасою. Розгортається панорама - невід’ємний елемент інтер’єру.

будинок мрії, сучасний будинок біля озера, будинок у П’єнінах

Відкритий простір кухні, їдальні та вітальні є нестандартним, але доповнюючим поєднанням холодних і теплих матеріалів. Бетонна підлога збалансована за допомогою проблемних дерев'яних облицювань стін і стель. Геометричну форму дивана доповнює пеньовий стіл, сформований самою природою. Дві величезні підвісні лампи, виготовлені на замовлення, також, безсумнівно, є прикрасою денного поясу. Зимовими вечорами вітальню обігріває простий камін з вертикальним оглядом вогнюякий займає мало місця та забезпечує цікавий візуальний ефект завдяки сильному полум’ю, що в ньому з’являється. Поруч є вузьке поглиблення для дерева, високо до стелі, ідеально відповідає дизайну інтер’єру. Сучасний дизайн кухні пом’якшується фактурою дерева, з якого були зроблені фасади шаф та прикраси стін. Стіна прикрашена знаком квітки життя, вирізаної в сталеву пластину - типовим місцевим народним символом .

На першому поверсі є ще дві ванні кімнати: одна з окремо стоячою ванною, інша (менша) із зручною кабіною. Кольори ванних кімнат характерні для всієї обстановки: чорний та сірий у поєднанні з білим та деревним кольором.

Чорні дерев'яні сходи ведуть на перший поверх, на якому по всьому будинку з’являється графічний мотив . Симетрично по обидва боки будівлі спроектовано дитячі кімнати, і кожен з них влаштував там своє царство. Однак улюбленими місцями для гри є антресолі , які розташовані в кожній кімнаті. І нарешті, інтер’єр, який складно байдуже пройти повз: спальня батьків. Який вид! Ви хотіли б ще? Обов’язково подивіться фільм!

Проект : проектна група HOLA

Фото : Яссен Христов

Більше фотографій у портфоліо студії