Як ефективно підсвітити підвісну стелю?

Світло - це найдинамічніша прикраса квартири. Це може створити приємну інтимну атмосферу, візуально збільшити інтер’єр або приховати будь-які недоліки. В даний час дуже популярно використовувати одночасно кілька різних джерел світла. Ви можете вибрати за бажанням серед підвісних світильників, торшерів, настільних світильників, настінних бра або вибрати модні підвісні стелі.

Останнє може бути надзвичайно ефективним. Завдяки сучасним рішенням вони можуть забезпечити домочадців найнезвичайнішими ілюмінаціями. Однак як виділити їх, щоб зробити їх красивими і ідеально відповідати дизайну інтер’єру? Про це в статті нижче.

Кілька слів про підвісні стелі ...

Підвісні стелі найкраще виглядають у високих інтер’єрах. Завдяки їм можна кардинально змінити пропорції кімнати і отримати ефектний декоративний елемент. У гіпсокартонах, з яких зазвичай роблять підвісні стелі, часто вирізають декоративні візерунки та поглиблення. Щоб додати їм шарму, варто виділити їх. Підвісні стелі найчастіше підсвічуються світлодіодними стрічками, одинарними світлодіодами, галогенними лампами або галогенними точковими світильниками, тобто плями.

Повна натуральна

Багато людей стверджують, що підсвічені підвісні стелі добре виглядають лише в сучасних мінімалістичних інтер’єрах. Це не правда. Вони також можуть сподобатися затишним приміщенням - потрібні лише правильна гра з матеріалами та світлом. У кліматі сканді або шале ви можете з глузду з’їхати з підвісною стелею, наприклад, з дерев’яною облицюванням. По краях стелі варто використовувати світлодіодну стрічку з природним, теплим кольором, додатково встановити кілька галогенів в стельову плиту і спробувати стильні підвісні світильники. Поєднання декількох різних методів освітлення є дуже поширеною процедурою - завдяки цьому ви можете постійно змінювати настрій у приміщенні та виявляти те, на чому варто зробити акцент.

Барвиста одісея

У сучасних інтер’єрах можна трохи зійти з розуму і обробити стелю різнокольоровими світлодіодними стрічками RGB. За допомогою спеціально запрограмованого пульта дистанційного керування ви можете змінювати їх кольори, починаючи від рожевого або червоного, переходячи через синій, жовтий і зелений і закінчуючи фіолетовим. Стрічки оснащені т. Зв диммери, завдяки яким ви можете за кілька секунд освітлити або затемнити світло (також за допомогою пульта дистанційного керування). Якщо підвісна стеля побудована у формі каркаса, на неї варто розмістити світлодіодну стрічку, висвітлюючи тим самим поглиблення і саму стелю. Якщо стрічка встановлена ​​на стіні, перпендикулярно до підвісної стелі та фактичної стелі, результат буде не таким ефективним.

На кухні та у ванній

Якщо ви плануєте підсвічувати підвісну стелю в інтер’єрі кухні або ванної кімнати, обов’язково шукайте світлодіодну стрічку з силіконовим захистом. Завдяки спеціальному силіконовому покриттю світлодіоди будуть повністю захищені від вологи. Ви можете вибрати стрічки з природним світлим кольором, а також кольорові варіанти RGB.

Індивідуальні світлодіоди

Все більш популярним способом ефективного освітлення підвісної стелі є світлодіоди, розташовані в різних малюнках. У цьому випадку ви використовуєте не стрічки, а окремі діоди. Маленькі вогні можуть імітувати зоряне небо або розміщувати будь-які декоративні мотиви. Від вас залежить, який колір світлодіодів ви виберете. Цей тип стелі дуже часто додатково збагачується світлодіодними стрічками з низькою інтенсивністю світла, «прихованими» над карнизом підвісної стелі.

Пам’ятайте - чим більше стеля має вигинів, тим декоративнішим він може бути. Якщо ви любите атмосферний клімат, грайте зі світлом за бажанням! Сучасні світлодіодні системи енергоефективні, тому це не тільки красиве, але і недороге рішення.