Ефективна тенденція дизайну інтер’єру: фактурна плитка для кухні та ванної

У сучасних кухнях та ванних кімнатах з’явився новий, дуже ефективний тренд: структурна плитка ! Тривимірна плитка може перетворити будь-яку кімнату в модний і стильний інтер’єр, як прямо з обкладинки журналу про дизайн інтер’єру!

Композиції, різноманітні зі структурною плиткою, - це мода, яка назавжди прижилася в сучасних інтер’єрах. 3D плитка вносить у кімнату трохи нахабного духу, створюючи тим самим нетрадиційні та оригінальні композиції. Хоча вони далекі від простоти та класики, вони вкладаються в будь-який стиль інтер’єру з невеликою витонченістю. У той же час вони стануть невеликим натяком на екстравагантність, вносячи в інтер’єр щось нове, свіже та оригінальне.

Що таке структурна плитка?

Структурна плитка (або тривимірна плитка ) - це керамічна плитка з опуклою структурою. На відміну від традиційної настінної плитки, вони не мають форми гладких квадратів, а приймають різноманітну форму. Вони також покриті різними візерунками: від простих геометричних фігур, через хвилі та дуги до складних ліній розквітів. Використання їх на кухні або у ванній гарантує дуже оригінальний тривимірний ефект, який додасть пишноти будь-якому інтер’єру.

Класичні арабески - елегантна мозаїка для будь-якого інтер’єру

білий арабеск над стільницею

Структурна плитка красиво виглядає на стінах кімнат, де переважає класичний стиль. Вони створюють оригінальне, але все-таки шикарне різноманіття елегантних інтер’єрів, цікаво порушуючи їх простоту. Вони можуть охоплювати як всю стіну, так і невеликі площі, наприклад, смужку між підвісними шафами та кухонною стільницею або карниз над туалетом у ванній.

У класичних інтер’єрах найкраще підходить плитка з незвичайною формою, але в приглушеному кольорі. Їх ідеальний приклад - плитка Arabesco від Dunin . Їх зовнішній вигляд нагадує традиційні марокканські візерунки, але завдяки своїй гладкій текстурі та елегантній формі вони чудово впишуться в класичні композиції. Їх можна використовувати в дизайні тотального вигляду , де колір плитки буде поєднуватися з кольором меблів та стін, або як контрастний елемент, коли білу плитку поєднують з темними меблями, а сіру плитку зі світлими.

Які плитки підходять до інтер’єрів у стилі гламур?

Стиль гламуру, сповнений пишноти, гламуру та елегантності, краде серця любителів красивих інтер’єрів . Стиль, що нагадує палацові палати, раніше з’являвся лише у спальнях та вітальнях. В даний час дедалі більше гостей також використовуються у ванних кімнатах та кухнях. Цей стиль не знає слова «мінімалізм» і заснований на багатих, розкішних прикрасах. Для його створення знадобляться стьобані оббивки меблів, тканини з бароковими візерунками, золотисті рами, кришталеві люстри та блискучі аксесуари.

Стіни, покриті каратною плиткою, будуть красиво виглядати на кухнях і ванних кімнатах, оформлених у гламурному стилі . Плитка доступна у чотирьох кольорах (білий, чорний, бежевий та коричневий), а створена з них мозаїка нагадує стьобаний матеріал . Така різноманітність інтер’єру додасть йому неповторний, елегантний вигляд.

Геометрична структурна плитка - яскравий елемент в стилі ретро

Забутий роками стиль ретро також переживає свою другу "п’ять хвилин" , маючи на увазі як культуру "дітей квітів", так і тенденцію пін-ап. Композиції, натхненні дизайном 1950-х та 1960-х років. століття, їх також часто можна зустріти на кухнях та у ванних кімнатах. У їхніх радісних, барвистих інтер’єрах не повинно бракувати декорацій по колах, еліпсів, трикутників і квадратів - відмітна риса стилю «рок-н-рол».

На стінах також можуть з’являтися геометричні фігури. Для цього тривимірні плитки серії Tritone будуть надійними ! Вони бувають трьох форм: плоскі, опуклі та увігнуті, що дозволяє створити безліч різних, цікавих композицій.

Застосування структурної плитки у ванній або на кухні забезпечить дуже незвичайний тривимірний ефект, який додасть інтер’єру великої дози оригінальності. Хоча вони характеризуються незвичайною формою і фактурою, їх можна використовувати в будь-якому стилі - від класичного до самого екстравагантного. З іншого боку, стіна, покрита опуклою плиткою, стане своєрідною прикрасою, яка вплине на зовнішній вигляд всієї кімнати.