Матова фарба - спосіб ефективного оздоблення стін. В яких інтер’єрах це буде працювати найкраще?

Вибираючи фарбу для внутрішнього фарбування, ми, як правило, орієнтуємось переважно на її колір. Тим часом кінцевий ефект визначається також іншими факторами: видом фарби, способом її нанесення, узгодженням з фарбованою поверхнею або ступенем блиску . Останнє має значний вплив на зовнішній вигляд кольору та його вплив в інтер’єрі. Матова фарба не тільки добре покриває навіть нерівні поверхні , але і робить кожен колір витонченим та елегантним . Які ще практичні та візуальні переваги має матове покриття стіни? На яких поверхнях і в яких приміщеннях варто використовувати матову фарбу? Ми радимо у співпраці з брендом Sigma Coatings , виробником фарби нового покоління -Експерт Супермат .

8 переваг фарби для стін Supermatt

1. На відміну від атласної фарби, вона чудово приховує недоліки стін. Покриття, створене матовою фарбою, розсіює світло після його відбиття, тому ви можете використовувати його для фарбування навіть нерівних, тріщин або порожнин стін . Expert Supermatt ідеально підходить для фарбування поверхонь, таких як гіпсокартонні, гіпсові та цементно-вапняні штукатурки або шпалери зі скловолокна.

2. Надає поверхні ідеально гладке покриття завдяки унікальній технології SmoothLayer . Щоб досягти цього ефекту, просто запам’ятайте кілька простих правил під час фарбування: наносите фарбу обережно, рівномірно смужками, дотримуючись однакового напрямку і не надто натискаючи на валик.

3. Ви можете використовувати його для фарбування стель , які завжди найбільш інтенсивно освітлюються і піддаються несприятливим відбиттям. Використовуючи матову фарбу, ви створюєте площину, яка пригнічує відблиски світла, а отже, приємна для очей та гармонійний дизайн інтер’єру.

4. Він дуже простий у використанні і без бризок - навіть якщо у вас немає великого досвіду, ви можете легко пофарбувати ним стіни, не залишаючи смуг . Все завдяки ідеально підібраним пропорціям сполучного, наповнювачів та пігментів.

5. У разі незначних помилок ви можете зробити виправлення мокрим або навіть після висихання фарби, використовуючи той самий інструмент та техніку фарбування.

6. Він стійкий до чищення , місцевого видалення бруду та популярних дезінфікуючих засобів. Так ви можете бути впевнені, що пофарбована поверхня довгий час буде виглядати акуратно.

7. Він не містить розчинників , тому не виділяє неприємних запахів і безпечний для здоров’я.

8. Завдяки використанню найякіснішої акрилової смоли вона паропроникна . Це дозволяє стінам нормально «дихати», тому ви можете сміливо використовувати його в інтер’єрах з підвищеною вологістю.

Куди нанести матове покриття?

Вибір ступеня блиску фарби для конкретного приміщення повинен диктуватися її розмірами, типом освітлення, станом стін і стилем, в якому ви хочете їх влаштувати. Матова фарба, яка не відображає світло, найкрасивіше виглядає в просторих і добре освітлених інтер’єрах . Тому, безумовно, варто використовувати його в просторих спальнях або відкритих вітальнях, з’єднаних з кухнею або їдальнею, з великими незахищеними вікнами, крізь які падають яскраві промені сонця. У таких інтер’єрах можна покластися на насичені і навіть темні кольори - смарагдово-зелений, приглушений темно-синій або сміливий бордовий, що зробить простір більш затишним .

Використовуйте світлі кольори в менших кімнатах . Expert Supermatt можна використовувати як в сухих інтер’єрах, так і в тих, що піддаються впливу вологи, тому варто скористатися його витонченими відтінками при облаштуванні кухні або невеликої ванної кімнати . Яскраві поверхні з матовим покриттям чудово гармоніюватимуть з простором в мінімалістському або індустріальному стилі - в поєднанні з простою підлогою, натхненною деревом або бетоном. Матова фарба також буде працювати в таких приміщеннях з точки зору практичності. Він чудово покриє нерівні стіни в старих багатоквартирних будинках, інтер'єри яких ідеально підходять для облаштування лофта .

У модних еклектичних інтер’єрах матовий колір буде нейтральним фоном для оригінальних декорацій, блискучих прикрас або барвистих глянцевих меблів. Для оригінального контрастного ефекту матову фарбу на одній стіні можна поєднувати з глянцевими шпалерами з малюнком на іншій. Завдяки тому, що він не відображає світло, матова поверхня стін не втомлює зір . Тому це ідеальне рішення в інтер’єрах, де вам потрібно зосередитися - в офісі, студії, дитячій кімнаті, де ви навчаєтесь, або в спальні, де ви можете повністю відпочити. Також він буде добре працювати у вітальні з каміном , світіння якого не засліпить вас, відбиваючись від стін, а створить затишну атмосферу.

Вибір правильної фарби для інтер’єру - справа непроста, коли ми усвідомлюємо, що нам потрібно прийняти рішення не лише про її колір, але і ступінь блиску. Однак, безумовно, варто врахувати переваги та призначення атласних та матових фарб, щоб досягти ефектного ефекту при невеликій кількості роботи. Матові фарби набувають все більшої популярності та переваги перед атласними через простоту нанесення та створення ідеально гладкої , невідбиваючої поверхні практично в будь-якому інтер’єрі. Що стосується довговічності та простоти обслуговування, вони такі ж хороші, як і інші. Тепер ви також можете стати миролюбним художником і створити у своєму будинку стильні інтер’єри, сповнені витончених кольорів .