Тенденції ванної кімнати на 2017 рік!

Найважливіший аспект облаштування ванної кімнати - це її функціональність. Важливо, щоб простір використовувався ергономічно, а переміщення навколо нього було легким та приємним. Відразу після функціональності ми звертаємо увагу на приємний дизайн інтер’єру. Ми хочемо, щоб наша ванна кімната була модною, сучасною, зручною та такою ж красивою, як і будь-яка інша кімната в будинку.

Вам цікаво, як облаштувати сучасну, модну ванну кімнату?

Ми зібрали для вас останні тенденції в облаштуванні ванних кімнат - популярні рішення, інноваційне розташування та приклади їх використання в інтер’єрі. Подивіться, що зараз "in" :)

Меблі з високим блиском

Меблі з блискучими лакованими фасадами знову на користь. Гладкі, блискучі поверхні чудово виглядають як у великих, так і в маленьких інтер’єрах. Шафа для ванної в цьому стилі в поєднанні з контрастними матеріалами, такими як матовий камінь, дерево або бетон, виглядає оригінально і інтригуюче.

біла ванна кімната, глянцеві меблі, дзеркало без рами

Глянцеві меблі ідеально підходять для невеликих кімнат - матеріал, з якого вони виготовлені, відбиває світло, сприяючи оптичному збільшенню простору. Для маленької ванної кімнати також добре вибрати глянсову керамічну плитку.

Вхідні кабіни з лінійним стоком

Роками душові кабіни користуються більшою популярністю, ніж ванни. З кількох причин вони займають мало місця, вміщуються в будь-якій ванній кімнаті, прості в установці, економічні, легко миються і мають безліч функцій. Зараз душові кабіни з душовою кабіною популярні, замінюючи традиційні кутові кабіни.

Кабіни для входу побудовані з великих скляних стін, часто без традиційних дверей, розміщених прямо на підлозі з лінійним стоком або на великому плоскому дитячому басейні. Приймаючи рішення щодо цього типу кабіни, враховуйте той факт, що в ній вона буде прохолоднішою, ніж у закритій.

Дощові зливи

Всередині душової кабіни замість традиційного душового шланга та ручного душу ви можете встановити - безпосередньо на стіні або стелі - круглі, квадратні або прямокутні душові кабіни.

Умивальники зі стільницею

Пропозиції виробників кераміки також відповідають останнім тенденціям дизайну інтер’єру - як з точки зору форми, обробки, так і деталей. Вже кілька сезонів умивальники зі стільницею користуються популярністю і набувають дедалі вишуканіших форм. Пропозиції виробників включають як легкі, динамічні конструкції, так і важкі масивні форми.

Світлодіодне освітлення - підсвічування ванни, дзеркал

У сучасному дизайні ванних кімнат часто використовується світлодіодне освітлення. Фахівці рекомендують такий тип освітлення через низьке енергоспоживання. Однак пам’ятайте, що це світло декоративне - воно додасть інтер’єру клімату, допоможе підкреслити елементи дизайну інтер’єру та підкреслить окремі зони кімнати. Крім того, вдало підібраний оптично збільшить простір і додасть інтер’єру легкості.

Ванна, що стоїть окремо

Це оригінальне рішення, але його можна використовувати у великих ванних кімнатах. Така ванна виглядає ефектно і зазвичай є головною прикрасою ванної кімнати. На ринку представлено безліч різних моделей, виготовлених з різних матеріалів: чавуну, сталі, акрилу та штучного мармуру.

Натуральні оздоблювальні матеріали - дерево, бетон

Окрім традиційної керамічної плитки, в сучасних конструкціях ванних кімнат все частіше використовуються інші оздоблювальні матеріали. Для тих, хто шукає змін, хорошим рішенням буде камінь, бетон, скло або дерево. Вибираючи деревину, пам’ятайте, що вибирати породи, стійкі до вологи - наприклад, іроко, тик, ятоба, мербау.

Якщо з якихось причин ми не хочемо використовувати натуральні обробні матеріали у ванній, і нам подобається такий декор, хорошим рішенням буде використання плитки, що імітує дерево або бетон. Виробники плитки пропонують широкий асортимент товарів, серед яких кожен напевно знайде щось для себе. Це буде дешевше і простіше в обслуговуванні рішення.

Фотошпалери

Фотошпалери - оригінальний спосіб оздоблення стін. Все частіше вони також прикрашають стіни у ванній. Однак, зважаючи на переважаючі в ньому умови, таке оздоблення стін повинно бути виготовлене з відповідного матеріалу або належним чином закріплене.

Фотошпалери мають кілька переваг. Окрім того, що вони є ідеальною прикрасою і надають інтер’єру характер, ті, хто має правильно підібраний мотив, оптично збільшують простір.

Барвиста кераміка

У сучасній ванній кімнаті вітається відступ від одноманітності кольорів. Донедавна білий колір кераміки замінювали сміливими кольорами. На ринку представлений широкий вибір кольорів кераміки для ванних кімнат - нікого не дивує чорний умивальник або блакитна унітаз.

Мозаїка

Мозаїки також повертаються на користь. Розташовані на підлозі, стінах, як декоративні вставки в дзеркальних рамах або як художні орнаменти, вони додадуть кожному інтер’єру неповторної атмосфери.