Колір в інтер’єрі - це сила! Як вибрати кольори?

Кольори в інтер’єрі заспокоюють, дають позитивну енергію вранці, допомагають зосередитися і надають розслаблюючий ефект. Ми можемо поєднувати їх, щоб створювати різнокольорові мозаїки, спиратися на контрасти та залишатися з постійно модним білим або універсальним сірим. Вибір правильного тону - який покриє стіни у вузькому коридорі або огородить вітальню, відкриту на кухню - залежить від багатьох факторів, починаючи від розміру, закінчуючи розташуванням вікон та призначенням кімнати. Як підібрати кольори, щоб створити місце, сповнене краси та гармонії, а не переповнене занадто інтенсивним або трохи занадто світлим відтінком? Сьогодні ми введемо деякі правила.

Нескінченні океани чи дикі скелелази? А може, Букет Первоцвітів чи Шампанське? Кольорові палітри розриваються по швах із можливостями, що малюють луг, усіяний лавандовим вересом, або зелений гай мазком пензля. Що вибрати в такому лабіринті незвичних назв і відтінків? Використовуючи кольорові натхнення бренду Dulux, ми розповімо вам, що слід пам’ятати, стикаючись з кольоровою дилемою.

Кольорова психологія - де фарбувати в червоний колір, а де вибрати бежевий?

Давно відомо, що кольори мають величезний вплив на наше життя. Деякі кольори мають заспокійливу дію, вносячи позитивний настрій, а інші стимулюють роботу мозку і дозволяють ефективніше вчитися. Перед тим, як вибрати відтінок для дитячої кімнати, спальні чи вітальні, варто вивчити кілька підручників з психології кольорів. Нейтральні відтінки - як білі та сірі - безпечні тони. Вони дарують відчуття спокою та затишку, тому найчастіше їх приймають у вітальні чи ванній. Розслаблююча натура приписується світлим тонам. Пастельні рожеві, блюзові та зелені кольори добре працюватимуть у спальні чи на місці студента, тому що дозволяють заспокоїтися та зосередитися. Інтенсивні кольори стимулюють творчість. Sunny Sari - від Dulux - послужить кращій організації та наповнить серце оптимізмом та ентузіазмом.Червоний та інтенсивний помаранчевий відтінок працюють подібним чином. Кожен колір має значення! Це звільняє почуття, заспокоює, підбадьорює або розслабляє. Приймаючи рішення про його вибір, давайте враховуватимемо не тільки стиль місця, але і призначення приміщення.

Як можна візуально збільшити простір?

Кольори - крім впливу на нашу психіку - можуть також мати цікавий вплив на сприйняття простору. Використовуючи відповідні кольори, ми можемо оптично збільшити невелику площу, висвітлити темний інтер’єр або розширити коридор. Головним правилом вибору є те, що світлі кольори чудово розширюють кімнату, тому фарбуйте менші кімнати в приглушені відтінки, а якщо ви любите виразні кольори, використовуйте їх у вигляді аксесуарів. Одним чудовим прийомом для зміни пропорцій занадто вузької кімнати є фарбування коротшої стіни в темніший колір - тоді як інші будуть світлішими - тоді простір буде здаватися більшим. Згідно з прийнятим правилом, темні кольори зменшать місцевість. Такі тони часто використовують у великих вітальнях або суміжних кімнатах, таких як кухня та їдальня. Ми все ще маємо поради для власників низьких кімнат.Вертикальні смуги на стінах або пофарбуйте їх темним відтінком, а стеля світлим відтінком - гарне рішення.

Як поєднувати кольори?

Запорукою гармонійного інтер’єру є вибір правильного кольору або їх поєднання. Ми часто вибираємо домінуючий відтінок та кольори, які освітлюють або затемнюють його. Ми вибираємо контрасти там, де білі та чорні вибираються дедалі напольніше. У такому дуеті найкраще дотягнутися до одного балансуючого елемента - сірого або приглушеного графіту. Освітлення є важливим елементом у процесі вибору кольору. Часто ідеальний відтінок на пробовідбірнику виглядає зовсім інакше на стіні нашого будинку. Чому? У всьому винне розташування будівлі! Стіни перед вікнами більш освітлені, тому кожен відтінок буде здаватися яскравішим. У кімнатах з вікнами, що виходять на схід, краще вибирати холодні та інтенсивні кольори, оскільки падаючі промені можуть дати трохи блідіший ефект, ніж ми припускали.У тих, що розташовані на півночі, ми рекомендуємо більш м’які світлові відтінки, у західних - нейтральні. Коли вікна виходять на південь, ви можете повною мірою пограти з кольорами, від прохолодних до теплих і більш насичених.

Тестери кольорів - чи варто?

Тестери - надзвичайно розумне рішення для тих, хто хоче перефарбувати всю квартиру або її частину. Як відомо, колір стіни може дещо відрізнятися від того, який ми бачили в магазині. Щоб уникнути такого розчарування, Dulux запропонував два рішення. Перший з них - це тестери, тобто невеликі зразки фарби, за якими ми перевіримо, чи буде ідеальним заданий відтінок на конкретній стіні нашого будинку - з урахуванням освітлення обраного місця. Це дешевий і швидкий спосіб зробити чудовий вибір фарби. Крім того, компанія також пропонує ще одне рішення. З 1 лютого 2017 року проводиться кампанія на 100% задоволення кольором. Досить трьох завантажених фотографій - на одній з відкритою баночкою невірно розміщеного відтінку Dulux та намальованою смужкою фарби на стіні,другий із смугою ідеального кольору Dulux, намальованою поруч, і третій із зображенням метаморфози інтер’єру. У вас є 40 днів, щоб подати заявку з першої покупки. Потім компанія повертає витрати на першу покупку, і ви можете насолоджуватися задоволенням від вибору.

Колір має силу - особливо при хорошому використанні! Перш ніж приймати рішення, варто врахувати, проаналізувавши такі фактори, як призначення приміщення, освітлення та розміри, а потім жонглювати можливостями. Ви побачите, що разом з фарбами Dulux це феноменальне задоволення!