Чи хороша ідея ванної кімнати з натурального каменю?

Мармур, граніт і травертин незмінно асоціюються з розкішшю. Натуральний камінь може похвалитися надзвичайно широкою кольоровою гамою. Починаючи від класичного білого та чорного, через зелені та сірі. Він із задоволенням проживатиме в елегантних вітальнях, залишатиметься на підлозі передпокою, влаштовуватиметься на кухонних шафах і прикрашатиме край ванни або стіну душової кабіни. Камінь, який до цього часу ототожнювався з королівськими маєтками, підкорює приватні квартири.

Камінь - це вдячний матеріал, який можна використовувати практично скрізь. Найчастіше ми зустрічаємо його в обробці стін і підлоги. Все частіше ми починаємо цінувати її якості на кухні як більш довговічну альтернативу дерев'яним або МДФ стільницям. Однак ми не згадуємо про його роль на терасах чи у ванних кімнатах. Натуральний камінь чудово працює у важких умовах. Стійку до пошкоджень поверхню можна використовувати як стільницю для умивальника або душової підлоги. Натуральний декор - найбільш стійкий матеріал, і той, хто його вибере, відкриє його надзвичайну перевагу - незнищенну красу.

Чому варто використовувати камінь у ванній?

Натуральний камінь надзвичайно естетичний. Ми можемо поєднувати його різними способами. Не будемо обмежуватися однією кольоровою гамою, давайте гратимемося з відтінками, контрастуватимемо, поєднуватимемо класичні матеріали з сучасними елементами. Сучасна архітектура дозволяє людям з фантазією оригінально поєднувати продукти природи та досягнення цивілізації. Інтер’єр, який цікаво створити, стане оазисом думок і мрій. Це те, що може зробити ванна кімната в кожному будинку. Якщо ми хочемо створити місце, натхнене римськими банями, і в той же час дуже сучасне, давайте виберемо позачасовий, дорогоцінний метал.

Мармур і граніт будуть охоче розміщуватись на стільницях умивальників, вони стануть фоном для ванни та елегантної душової кабіни. Розташувавши плитку в вигадливих композиціях, ми можемо легко зруйнувати одноманітність, надати ванній характер і додати цікавої глибини. Дерево, скло, ламінат будуть виглядати красиво в обстановці позачасового декору. «Мармур - це природний камінь, який має безліч переваг. Використовуючи у ванній кімнаті, його можна використовувати як кам’яну підлогу, облицювання стін або мармурову поверхню. Світло-бежевий ідеально підійде до темно-коричневого Emperador. Зелений мармур Forest Green буде добре гармоніювати зі світлим Crema, а білий, як сніг, мармур Blanco Ibiza створить сучасний та елегантний інтер’єр з темним каменем Nero Marquina ".- Фахівці RR Granity розповідають про приєднання каменю. У ванній кімнаті також варто використовувати граніт або травертин і вільно поєднувати всі види каменю.

Всупереч поширеній думці, камінь не є важким матеріалом. Ми можемо вільно інтегрувати його в будь-який розмір. Тільки у маленьких ванних кімнатах ми повинні орієнтуватися на яскраві кольори, які оптично збільшують простір. Хорошою ідеєю є викласти плиткою частини ванної кімнати, які піддаються частому контакту з водою - підлогу, раковину або стіну душової кабіни. Незалежно від того, чи будемо ми вибирати одинарну стіну для декору чи всю стилістику, ми досягнемо унікального ефекту. У сучасних тенденціях, використовуючи різні відтінки, ми можемо відокремити зони ванних кімнат або виділити унікальні для нас фрагменти. Давайте згадаємо про освітлення. Ідеально влаштоване світло підкреслить красу кам’яних декорів.

Ще одним аргументом на користь каменю над іншими матеріалами є його властивості. Натуральний декор більш стійкий до пошкоджень або зміни кольору, ніж керамічна плитка або дерево. Прекрасним прикладом є граніт, тверда структура якого, стійкість до змін умов і низька стирання ідеально підходять для ванної кімнати. Оскільки камінь можна розміщувати на терасах, він ще більше підходить для ванної кімнати. Теплопровідні властивості каменю також цікаві. Якщо ви мрієте про теплу підлогу у ванній кімнаті, виберіть натуральну рудну підлогу.

Жменька натхнення, і це те, що поєднувати

Ви вже знаєте, що можете складати мармур, граніт, травертин. Камінь ідеально поєднується з деревом, керамікою та іншими матеріалами. Однак у сучасній ванній ми можемо зробити крок далі. Універсальна конструкція каменю звільняє нас від жорстких рамок і дозволяє свободу експериментувати. Окрім гри з контрастами, давайте використовувати більш сміливі комбінації. Фотошпалери, блискучі меблі, дерев'яні елементи або керамічна мозаїка виглядають приголомшливо в поєднанні з природним каменем. Нижче наведено кілька прикладів дизайну ванних кімнат архітекторів, які у своїх проектах використовували натуральний камінь та деталі в різних стилях аранжування.