Колір у кімнаті малюка - що враховувати, вибираючи колір стін?

Перший розпис дитячої кімнати - це чудовий досвід для кожного з батьків. Вітати нового члена сім’ї не лише захоплююче, але й вимагає належної підготовки до простору. Основою, з якої ми починаємо прикрашати кімнату малюка, є, звичайно, фарбування стін - але який колір слід вибрати, щоб мати позитивний вплив на нового мешканця будинку? Пам'ятайте, що кольори мають величезну силу , вони можуть впливати на наш настрій, а також викликати специфічні емоції , тому нам слід обережно вводити їх у дитячу кімнату . Важлива також використовувана фарба - вона повинна бути безпечною, довговічний та забезпечує ідеальне покриття.

Безпечна фарба для дитячої кімнати

Фарба, яку ми використовуємо, вплине не тільки на естетику інтер’єру, але й на самопочуття людей, які в ньому перебувають. Діти особливо чутливі , тому варто робити ставку на продукт, який, крім прекрасного зовнішнього вигляду, буде характеризуватися чудовими корисними властивостями. Деякі фарби, наприклад Magnat Ceramic Care, можуть очистити повітря від шкідливого формальдегіду. Що таке формальдегід? Це небезпечна хімічна сполука, яка потрапляє в атмосферу в результаті спалювання палива, утилізації комунальних відходів та викидів вихлопних газів автомобіля. На жаль, він також широко використовується в будівництві, у виробництві меблів, пластмас, а також у паперовій та текстильній промисловості. Повітря в нашій квартирі забруднене ним , хоча ми не можемо його побачити, тому варто робити ставку на продукти, які зменшать кількість цієї сполуки в нашому безпосередньому сусідстві - у випадку з фарбою Magnat Ceramic Care це може становити навіть 98% *.

Якого кольору для дитячої кімнати?

Щоб відповісти на це питання, варто подумати, як ваша дитина сприймає кольори . Ці відчуття змінюються з віком, але протягом перших місяців життя вони не бачать кольорів, поки повністю не формують своє бачення. Найбільш помітні контрастні поверхні - наприклад, чорно-білі. Перш ніж малюк зможе розкрити нам свої кольорові уподобання, ми повинні самі вирішити, які кольори буде приймати його безпосередній простір.

Як і в будь-якій обстановці, також при облаштуванні дитячої кімнати варто використовувати кольори в міру . Найбезпечнішим варіантом буде використання нейтральних кольорів, які будуть рости разом з дитиною - варто звернути особливу увагу на теплі відтінки , які асоціюються з шкірою матері. Хорошим вибором стануть ніжні бежеві , персикові відтінки і побілені жовті , а також світло-коричневі або спокійні рожеві кольори . Такі кольори сприяють розслабленню і створюють теплу та комфортну атмосферу в інтер’єрі . Кольори з палітри Magnat Ceramic Care ідеально підходять для цієї ролітакі як Світловий Ясоніт, Крем-Мармур, Шаматний Агат, Таємничий Бронзит та Марокканський Арагоніт.

Нейтральні кольори - відмінна основа, до якої ми можемо підібрати різні аксесуари. Цікавим варіантом є пастельні і світлі відтінки , які не тільки красиво виглядають, але і є хорошою альтернативою для любителів кольорів . Просто погляньте на палітру кольорів Magnat Ceramic Care - сором’язливий турмалін, чутливий морганіт або морський тананіт виглядатимуть красиво і недбало.

Однак, якщо ми хочемо ввести в кімнату дитини більш вирішальні кольори - давайте одягнемо два базових кольори. Один з них може бути нейтральним , а інший більш напруженим і визначальним простором. З часом дитина починає сприймати кольори, схожі на дорослих, і на них також впливає, тому перед тим, як вибрати колір, який, здається, створений для дитячого простору, звернімось до психології кольорів . Основним фактом, який варто знати, є диференціація впливу кольорів відповідно до їх колірної температури - теплі нас енергійно стимулюють , а холодні - заспокоюють . Це також важливорівень насиченості кольором - тонкі, побілені відтінки нам завжди доступніші, ніж їх інтенсивні брати та сестри.

Які кольори варто вибрати? Серед них неодмінно буде жовтий , найбільш позитивний колір з палітри, пов’язаний з радістю та позитивною енергією - в інтенсивному виданні, наприклад, Sunny Lemon від Magnat Ceramic Care, варто поєднувати його з нейтральним кремовим відтінком або чисто білим . Ми також можемо спробувати помаранчевий , але пам’ятайте, що занадто інтенсивний відтінок може мати стимулюючий ефект. Також варто поглянути на зелений , який надзвичайно заспокоює і розслабляє, і фіолетовий , який допомагає заспокоїтися і допомагає заснути. То як щодо так часто вибирається синього та рожевого ?

Дитяча кімната - блакитна чи рожева?

Синій колір створює атмосферу розслаблення та безпеки . Зазвичай це асоціюється з декором кімнати маленького хлопчика, але це також буде добре працювати в кімнаті дівчинки. Приймаючи рішення про конкретний колір, варто поекспериментувати з відтінками - корисні будуть картонні тестери, які можна наносити на стіни в різних конфігураціях. Світлі відтінки, такі як лазурний танзаніт від Magnat Ceramic Care, можна поєднувати з темнішим сміливим танзанітом.

Рожевий , який так охоче вибирають для дитячих кімнат, є символом делікатності , чуйності, а також жіночності . Вибирайте світлі пудрові відтінки , тон яких нейтральний, і пам’ятайте про помірність - ніжний рожевий виглядає красиво в дуеті з білим. Вищезгаданий Рожевий діамант від Magnat Ceramic Care є чудовим вибором у цій комбінації, при виборі кольору також варто розглянути Чарівний морганіт.

Біла дитяча кімната

Встановлено, що дитяча кімната повинна бути барвистою та веселою - але ми можемо досягти цього ефекту завдяки аксесуарам , а не кольорам стін. Біла кімната дасть нам декоративну свободу та дозволить підібрати аксесуари у вибраних кольорах, які ми зможемо змінити залежно від наших уподобань та обставин. Білий колір не повинен асоціюватися з холодним лікарняним коридором - досить підкреслити його належним чином. У такій кімнаті не повинно бракувати дерева та різнокольорових доповнюючих елементів.

Яких кольорів краще уникати при облаштуванні дитячої кімнати?

Зупинимось на розслаблюючих кольорах , а не уникати стимулюючих та стимулюючих. Пам’ятайте, що дитяча кімната завжди наповнена кольором , через предмети в ній - іграшки та дитячі дрібнички. Якщо до них додати барвисті меблі, а також яскраво барвисті стіни, ми можемо досягти ефекту, протилежного задуманому, і інтер’єр, замість того, щоб стати спокійним місцем для відпочинку , викличе тривогу, роздратування і навіть проблеми із засипанням.

Перш ніж ми почнемо шукати ідеальний колір для кімнати малюка, давайте підберемо правильну фарбу, яка не тільки буде довговічною, але і покращить якість повітря в інтер’єрі. Це рішення настільки ж важливе, як і вибір кольорів пізніше, і може суттєво вплинути на добробут домочадців . Вибираючи колір, використовуйте здоровий глузд - вибирайте нейтральні відтінки або кольори, які вносять атмосферу відпочинку та розслаблення в дитячу кімнату .

* На основі лабораторних випробувань, замовлених FFIL Śnieżka SA (деталі в технічних аркушах на www.magnatfarby.pl). Швидкість та ефективність процесу відновлення формальдегіду та час його затвердіння фарбою MAGNAT CERAMIC CARE залежать від: концентрації формальдегіду в приміщенні, циркуляції повітря, обсягу приміщення, розміру пофарбованої поверхні (м2).