Побудова огорожі поетапно

Побудова міцної огорожі - багатоетапна інвестиція. Потрібно підготувати фундамент, зробити стійки та фундамент, встановити прольоти, хвіртку та вхідні ворота. Кожен із цих видів діяльності повинен виконуватися ретельно та відповідно до принципів будівельного мистецтва. Інакше паркан обвалиться, як картковий будиночок. Ми пропонуємо, як побудувати огорожу, яка прослужить роками, і стане приказною вітриною вашого будинку.

Будівництво огорожі - етапи

Етап 1. Вибір огорожі

Першим кроком у побудові огорожі є вибір правильного рішення. Вартість і простота монтажу залежать від обраного паркану. Вирішуючи конкретну ідею, давайте врахуємо топографію місцевості, включаючи рівність землі та розташування житлового будинку. Пам’ятайте, що паркан може виступати захистом від вітру, шуму та тварин, а також відокремлювати майно від очей перехожих чи сусідів.

Вибираючи паркан, враховуйте, що кожен матеріал має свої сильні і слабкі сторони. Деякі огорожі будуть більш довговічними, інші вимагатимуть регулярного просочення.

Більше інформації про переваги та недоліки та типи огорож можна знайти тут: Види огорож - з чого будувати огорожу?

Етап 2. Дизайн огорожі

Припустимо, що ми вже знаємо, який паркан буде побудований на нашій ділянці. Наступним кроком є ​​його правильне планування, яке дозволить нам уникнути помилок. Спочатку нам потрібно визначити висоту огорожі і врахувати інтервали, на яких будуть розташовуватися стовпи. Це дозволить нам спочатку оцінити, скільки матеріалу ми будемо використовувати. Ми плануємо, де розмістимо хвіртку та в’їзні ворота, і якої ширини вони будуть. Пам'ятайте, що вхідні ворота повинні бути не менше 2,4 м в ширину, а хвіртка - 0,9 м. Крім того, виберіть спосіб відкривання воріт. Якщо ділянка невеликий, найкраще підійде розсувна модель, яка економить багато місця.

Наступне рішення стосується місця розташування сміттєвого бака. Деякі інвестори виділяють місце для сміттєвого бака в лінії огорожі. Хоча контейнер стоїть на самому фронті, він залишається невидимим - його оточують високі стіни. Завдяки такому рішенню сміттєвий бак не пошкоджує сад і, крім того, він знаходиться недалеко від вулиці, тому до нього легко дістатись службами безпеки.

Нарешті, давайте виберемо, як підготувати субстрат. Він повинен відповідати типу огорожі та типу грунту. Визначтеся, на якому фундаменті буде встановлений паркан (суцільний або точковий) і з чого буде виготовлений фундамент.


Пам’ятайте, що зведення огорож висотою більше 2,20 м вимагає повідомлення компетентного органу! Перш ніж прийняти конкретну ідею, нам слід проконсультуватися у відповідному офісі.


Етап 3. Фундамент для огорожі

Наступним етапом будівництва огорожі є фундамент, який визначає міцність конструкції. У крайньому випадку неправильна конструкція фундаменту може призвести до обвалення огорожі та обвалення всієї конструкції. Те, як ми робимо фундамент для огорожі, багато в чому залежить від типу огорожі та грунту. Ми можемо будувати легкі конструкції на стовпах на т. Зв точковий фундамент , важкий на суцільному фундаменті . Якщо ми плануємо зробити фундамент зі стовпами та прольотами, давайте визначимося з другим варіантом. У випадку із сітчастою огорожею ми можемо зупинити вибір на опорах під стовпами.

Варто дотримуватися певних правил під час виконуваних робіт. Серед іншого важливо, наскільки глибоко закладена огорожа (нижче зони замерзання) і чи правильно ми робимо компенсатори. Таким чином ми уникнемо неприємних сюрпризів та додаткових витрат.

Вас може зацікавити: >> Як зробити фундамент для огорожі? Покрокове керівництво

Етап 4. Встановлення огорожі

Залежно від обраного способу, сам монтаж огорожі виглядає дещо інакше.

Будівництво стовпів огорожі та встановлення прольотів у цегляній огорожі

Якщо фундамент для огорожі готовий, ми можемо приступати до кладочних робіт. Залежно від того, який матеріал ми використовуємо, вони будуть дещо відрізнятися.

  • Клінкерна огорожа

Кладемо цеглу безпосередньо на шар утеплювача, починаючи з кутів. Наступні шари будівельного матеріалу з’єднуємо спеціальним розчином для клінкеру.

Стовпи забору можна зробити двома способами. Економічний метод полягає у вкладанні чотирьох арматурних стержнів у цоколь, обгороджуванні їх цеглою та остаточному заливанні бетону на стовпах. Друге рішення призводить до більших витрат. Заповнення стовпів зроблено цеглою, а тому вимагає багато матеріалу. Останній етап робіт включає встановлення огороджувальних навісів та затірку цегли.

  • Паркан з бетонних блоків

Бетонні блоки дуже прості в монтажі. Їх слід укладати відповідно до інструкцій виробника, використовуючи клейовий розчин. Після висихання клею залийте блокові камери бетонною сумішшю, а на наступний день - встановіть дахи. Нарешті, заповніть прогалини між блоками.

Останній етап будівництва - це складання прольотів, хвіртки та вхідних воріт. Ми можемо зробити це кількома способами - за допомогою анкерів, дюбелів або дюбелів.

Встановлення сітчастої та огороджувальної панелей

Установка сітки або огороджувальних панелей не повинна бути надто складною. Нам залишається лише дотягнутися до готової системи складання.

  • Установка сітки огорожі

Щоб встановити сітку, нам знадобляться натяжні дроти, натягувачі та спеціальні натяжні стрижні. Протягніть дроти між стовпами і закріпіть їх натяжителями. Ми ставимо їх вгорі, посередині і внизу огорожі. Потім затягуємо бічні краї сітки, вставляючи натяжні стрижні в люверси. Заплітаємо сітку на верхній дріт і прикріплюємо до стовпів. Нарешті, ми прив’язуємо його до нижнього і середнього дроту.

  • Встановлення огороджувальних панелей

Встановлюємо огороджувальні панелі із застосуванням спеціальних сталевих хомутів. Помістіть затискачі на стовпи (по 3 на стовп) і з’єднайте їх гвинтами з нержавіючої сталі. На початку і в кінці огорожі використовуємо стартові хомути, по прямій - проміжні хомути, в кутах - кутові хомути.