Як встановити та утримувати декоративний камінь?

Декоративний камінь останнім часом викликає зацікавленість як окремих замовників, так і дизайнерів інтер’єрів, оскільки він пропонував те, чого у його попередників не було як цікаву альтернативу раніше використовуваним популярним настінним покриттям. Максимальне наближення зовнішнього вигляду виробу до природного, але в той же час дорогого і часто важкого для отримання матеріалів, дозволило йому знайти свою нішу на ринку обробних рішень. По мірі зростання його популярності виникало багато питань і сумнівів щодо того, як його слід збирати, а потім доглядати, щоб він радував наші очі довгі роки.

Всі роботи, пов’язані з влаштуванням та захистом декоративного каменю від зовнішніх факторів, фактично зводяться до кількох етапів, які йдуть один за одним у певному порядку. Перший - це підготовка монтажної поверхні, що означає ретельне очищення стіни від бруду, жиру та залишків попередньої облицювання, а поверхню кріплення каменю від виробничого пилу. Крім того, стіну слід покрити ґрунтовкою, завдяки якій клей ще краще зв’яже камінь у кінцевому пункті призначення. Сам клей варіюється залежно від використовуваного компонента - це може бути клей, нанесений кельмою у вигляді готової до використання пасти або у вигляді порошку, змішаного з водою, це також може бути клей для трубки, нанесений характерним силіконовим пістолетом.В обох випадках дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо техніки монтажу та товщини нанесеного шару клею, маючи на увазі, що більше не завжди краще.

Якщо ми визначились із затірним каменем, наступним кроком є ​​затірка елементів, тобто заповнення простору між окремими частинами затіркою. Багато хто вважає цей етап найбільш складним, що вимагає надзвичайних ручних навичок та досвіду. Нічого не може бути більше неправильно - рукав з фольги, складений, як той, який використовується для декорування тортів, буде використовуватися як затирочна машина - видавлювати ту саму затірку в проміжки між каменем, як видавлювати крем. Після того, як розчин застигне деякий час, ми можемо легко змоделювати його глибину і надати йому текстуру з будь-яким предметом, який використовується як скребок. Затірку не можна наносити способом, відомим з монтажу глазурі - не натирайте її на поверхні каменю, а натискайте (буквально) між плитками.

Останній крок вимагає окремого абзацу, оскільки саме останній крок надає нашому декоративному каменю правильний вигляд. Йдеться про просочення каменю, яке виконує кілька важливих функцій. Перш за все - це дозволяє захистити наш камінь від забруднень, створюючи на його поверхні захисний шар, що полегшує очищення від пилу. По-друге - камінь стає стійким до впливу погодних умов, якщо його встановити зовні. По-третє - просочення загострює кольори каменю, одночасно вирівнюючи незначні різниці в тіні між окремими елементами. Створена таким чином поверхня буде виглядати як цілісне ціле, складене відповідно до задуманого.

Для того, щоб задовольнити очікування своїх клієнтів, Stone Master SA присвятила свою продукцію лінійці будівельних хімікатів, додатково позначених цифрами, що символізує наступні кроки у виконанні дій, пов’язаних зі складанням та технічним обслуговуванням. Пропозицію цих продуктів можна переглянути на веб-сайті www.stonemaster.pl.