Як уникнути помилок при виборі змішувача для умивальника?

Акумулятор є важливим обладнанням. Неправильне його прилягання може вплинути на наші фінанси (витік, часті відвідування сантехніка) та стан ванної кімнати (завжди мокра раковина, підлога, не дай Бог затопити сусідів). Як уникнути помилок при виборі змішувача для умивальника? Досить почекати, охолодити, подумати, порахувати. Визначте перелік бажаних характеристик і дотримуйтесь його.

Більшості з нас слід ляпати по грудях, визнаючи, що проблеми з змішувачами для басейнів - це в першу чергу наша вина. З нехтування, нетерпіння, втоми. Під час ремонту придбання арматури відкладається до кінця. А потім ... ми часто беремо все, що можемо, доки ми закінчимо ремонтні роботи. Звучить знайомо? Така послідовність подій має цілком конкретні наслідки: високі рахунки за воду, постійно витікаючий кран, краплі води, що лежать на носику, незручна робота, дизайнерський мішмаш і т. Д. Які помилки ми допускаємо, купуючи кран?

Не залишайте до останньої хвилини

Ми акцентуємо увагу на «проблемі» батарей під час будівництва чи реконструкції. Проблема в тому, що в безлічі обов’язків ми забуваємо про необхідність його точно коригувати. Перш за все, ми купуємо великі речі: вони стимулюють нашу уяву та споживають енергію. Ми витрачаємо години на каталоги, вибираючи панелі, плитку, двері. Ми залишаємо дрібнички, невеликих розмірів в кінці торгового марафону. Це помилка. Не будемо вибирати акумулятор навмання, навмання, під впливом емоцій, за п’ять хвилин до закриття ринку. Питання якості, герметичності, економії тут надто важливе. Тоді ми можемо переплутати розміри, розміри та взяти занадто довгий носик. Варто витратити час, щоб погуглити свою думку щодо теракоти та шукати огляди найкращих акумуляторів.

Зверніть увагу на спосіб складання

Дуже часто сама установка визначає вибір акумулятора. Особливо, якщо ми працюємо в уже відремонтованій квартирі чи будинку. Тож давайте згадаємо про тип підключення. Якщо для нашого інтер’єру потрібна настінна батарея, нам доведеться придбати одну - інша в цьому випадку не використовуватиметься. Крім того, в деяких кімнатах вміститься лише невеликий умивальник - якщо у нас немає місця для зберігання, ми будемо тримати трохи косметики на краю умивальника, а потім отримаємо більше місця, встановивши настінний кран.

Перевірте, що зручно, а що економічно

Одноважільний або подвійний кран? Одноважільний змішувач, безумовно, буде зручнішим у використанні. Простіше. На роботу потрібно менше часу. На противагу йому є двотрубні крани, які - хоча і дещо архаїчні - все ще використовуються, особливо в стилі ретро. З іншого боку, одноважільні моделі також доступні як стилізовані, тому вони вписуються не лише в сучасні мінімалістичні ванні кімнати.

Вибираючи "одноважільний або подвійний кран", давайте також врахуємо питання економії. Факти такі: простіше і швидше встановити правильну температуру в одноважільному варіанті. При використанні такого акумулятора споживання води падає на 25 відсотків.

Не купуйте (лише) очима

Ми часто купуємо окремі деталі обладнання, оскільки нас підкорює їх візуальний шар. Полюбити батарею легко: деякі проекти можуть бути настільки вигадливими, що ми відразу забуваємо про наш перелік вимог. Тим часом, крім незвичайного дизайну, важливі технічні параметри: довговічність, матеріали та тривалість гарантії виробника. Покупка тієї чи іншої моделі для її візуальної привабливості - типова помилка. Ми подивимось технічні характеристики, запитаємо у продавця, прочитаємо відгуки в Інтернеті. Зрештою, ми купуємо батареї роками.

Але зверніть увагу на естетику. З іншого боку, питання візуальної форми дуже і дуже актуальне. "Ви повинні пам’ятати, щоб підібрати кран не тільки до умивальника, але і до всього інтер’єру", - говорить Магда Бауманн-Рекс із BAUMANN DESIGN STUDIO, яка веде блог inspirujacalazienka.pl.Колір і стиль змішувача - це особливості, що складають його естетику. Ми можемо знайти батареї в хромованому, латунному, мідному, золотому, чорному, білому та інших кольорах, які виробники пропонують все більше. Як вибрати батарею і не помилитися, погано підігнавши її до декору? Слід дотримуватися простого правила послідовності стилів. Якщо ми хочемо сучасну ванну кімнату, нам слід послідовно вибирати сучасні форми та рішення. У класичній, стилізованій або класичній ванній кімнаті добре працюватимуть мідні, латунні або золотисті кольори. Форма батареї може бути простою або класичною », - вказує він .

Звичайно, давайте також підберемо кран до умивальника. Фурнітура для ванної повинна складати цілісне ціле з керамікою. Навіть бюджетне обладнання можна отримати в комплекті.

Не керуйтесь виключно ціною

Ця порада стосується безпосередньо наведеної вище. Не слід купувати акумулятор лише через його "красу", також помилково дотримуватися лише ціни. «Найдешевші моделі можна зробити із Zamak. Це неякісний матеріал, який піддається руйнуванню при підвищеному тиску води, - пояснює Пьотр Колановський, менеджер з виробництва Ferro SA.Крім того, часто в акумуляторах дешевих компаній виявлені витоки в кузовах усуваються за допомогою герметиків невідомого хімічного складу. Пам’ятайте, що вони можуть містити гірші компоненти, наприклад керамічні регулятори - ненадійні, аварійні. Також звернемо увагу на з'єднувальні шланги для стоячих батарей - вони є дуже чутливим елементом до змін тиску у водопровідній мережі. Пробірки слід встановлювати лише з певних джерел. У разі обриву шланга, на якому ми заощадили 3-4 злотих, втрати можуть сягати тисяч злотих (затоплення квартири собі та сусідам). Поважні компанії зазвичай мають поліси страхування цивільної відповідальності, які покривають витрати на страхування. Вихід з ладу акумулятора в компаніях, що не мають авторитету, зазвичай закінчується багаторічними судовими справами », - продовжує експерт.

Звичайно, це не означає, що вартість є незначним фактором. Однак, замість того, щоб зосередитись на витратах на придбання, зосередимося на експлуатаційних витратах. Щось, що сьогодні дешеве, не обов’язково окупиться пізніше. Звернімося до рішень, які є трохи дорожчими, але, наприклад, з термостатом і без контакту. І перш за все ті, які забезпечать, щоб ми не вживали занадто багато води.«Потік води має значний вплив на споживання води. Щоб його зменшити, варто встановити кран з аератором як на кухні, так і у ванній. Це непомітне пристосування - це не що інше, як спеціальне кільце з системою ситець або камер, яке кріпиться в носику крана. Сітка викликає негативний тиск на воду, що відтікає, так що всмоктане повітря змішується з нею, обмежуючи при цьому потік. У той же час аератор підвищує тиск в установці і тим самим оптично збільшує витрату води, хоча насправді споживання становить приблизно від 15 до навіть 60 відсотків. менший. Батареї, оснащені інфрачервоним датчиком, також є чудовим рішенням, наприклад, безконтактні ", - говорить Моніка Войдак, менеджер з продуктів Invena SA

Довжина має значення: підбирайте носик до чаші

Погано профільований носик може призвести до частих візитів сусідів унизу. Довжина носика повинна бути адаптована до розміру чаші. Переконайтеся, що струмінь води не виходить за межі периферії. Хоча на кухні для багатьох застосувань можна використовувати довгий носик, для ванної техніки достатньо короткого крана.

Звернемо також увагу на ступінь нахилу самого крана. Спосіб проектування носика впливає на зручність використання та чищення. Ми отримаємо більший діапазон потоку води у випадку батарей, встановлених під кутом, ніж ті, в яких потік води тече безпосередньо вниз.

Список довгий, оскільки виявляється досить багато ключових питань. Якщо ми хочемо вибрати акумулятор на роки, нам слід враховувати багато факторів. Звичайно, не залишайте рішення про покупку в останню хвилину.