Як облаштувати сучасну кухню?

Сучасні інтер’єри поєднують в собі простоту, функціональність та високу естетику. То як облаштувати кімнату, щоб зберегти гарний зовнішній вигляд і залишатися практичним у використанні? Разом з торговою маркою Radius Centrum Meble ми представляємо кілька порад щодо облаштування кухонного простору. Практичні та витримані в дусі сучасного дизайну інтер’єру, вони зроблять кулінарію справжньою радістю.

Кухня є серцем кожного будинку - давайте переконаємося, що її інтер’єр спонукає вас готувати здорові страви та насолоджуватися смаком разом з коханими. Сучасний стиль ідеально підлаштовується під наші уподобання та стиль життя, дозволяє максимально використовувати простір та впроваджувати інноваційні рішення. Що? Про це нижче!

Просте чи ефектне - якою повинна бути сучасна кухня?

Сучасний дизайн рясніє геометрично профільованими формами, приглушеними кольорами та мінімалістичними рішеннями . У багатьох модерністських кухнях можна зустріти контрастні, трохи екстравагантні поєднання та елементи, запозичені з різних напрямків . Одне залишається незмінним - всі сучасні та кухонні кімнати об’єднані функціональністю . Тут немає місця непрактичним дрібничкам - ми лише вводимо у простір те, без чого не обійтися, і врешті-решт забезпечуємо просторий вигляд на кухні.

біло-сіра кухня, біла цегла, сіра кухонна стільниця

Зупинимось на простих меблях, витримані в симетричному розташуванні - таким чином інтер’єр буде здаватися оптично більшим і послідовним. Гладкі стільниці та фасади меблів можуть бути матовими або глянцевими. Любителі елегантності в сучасному варіанті можуть внести трохи блиску, вибираючи покриті лаком поверхні. Важливо, щоб обладнання, що використовується в кімнаті, було витримано в дусі сучасного дизайну , тобто мінімалістичного та з геометричними, пропорційними лініями. Кольори, які ідеально відображають природу сучасного стилю, включають сірий, білий та графітовий . Інтер’єри, оброблені таким чином у поєднанні з деревом, виглядають тепло і ефектно.

Матеріали в сучасному інтер’єрі - що вибрати?

Варто використовувати дерево в сучасних кімнатах . Цей позачасовий матеріал ідеально підходить як для класичного інтер’єру, так і для модерну. Дерев’яні елементи декору зігріють мінімалістичні аранжування - вони надають їм більш затишний і красивий вигляд. Найчастіше використовуються матеріали природного походження.

У сучасній композиції, натхненній світом природи, на промисловій кухні має бути кам’яна підлога та цегляні стіни . Де ми хочемо трохи збожеволіти від мотивів, взятих із сучасного дизайну, ми можемо також представити пластикові, оригінально профільовані елементи обладнання. Пам’ятайте, не перевантажуйте ними інтер’єр - тут гладкі, геометричні посудини зі скла будуть чудово працювати . Вони надають простору естетичний та гармонійний кінцевий результат.

Інноваційні рішення в сучасних механізмах

Сучасна кухня не може бракувати функціональної та інноваційної техніки. Сучасна техніка ідеально підходить для наших потреб, меблів та нашого способу життя. Іноді ці більші побутові прилади можуть понівечити нашу кухню - у цьому випадку давайте замовимо меблі, в яких можна розмістити та приховати холодильник та посудомийну машину . Давайте також розглянемо заміну класичного обладнання на більш модернізоване. Нехай велика витяжка замінить мінімалістичний аналог, а газова плита - індукційну . Таким чином ми заощадимо більше місця в кімнаті та забезпечимо комфортні умови для користування окремими пристроями.

Сучасні вантажні системи, контейнери для їжі та висувні ящики, що забезпечують зручне зберігання різних предметів - використовуймо аксесуари, які можуть зробити щоденне використання кухонного інтер’єру приємнішим. Рішення, що використовуються в кімнаті, повинні покращити нашу роботу . Суміжні кімнати також дедалі частіше зручні - кухня, відкрита до вітальні та їдальні, робить квартиру просторішою . Також простіше знайти місце для додаткових кухонних меблів та стильних аксесуарів.

Кухня з острівцем

У сучасних просторах ми часто зустрічаємо острів - він доповнює кухонні меблі, а його поверхня буде використовуватися для приготування та прийому їжі та зберігання різних аксесуарів. Альтернативою для нього стане барний стіл і спеціально пристосовані табурети , тобто стільці для їжі.

Острів виглядає вражаюче - його можна використовувати як предмет меблів, що розділяє окремі зони в квартирі. Використання такого рішення дозволяє нам контактувати з рештою домогосподарств, коли ми готуємо посуд і використовуємо кухонні прилади. Однак, приймаючи рішення про острів, ми повинні пам’ятати, що відстань між ним та іншими елементами кухонних меблів має становити не менше 90 сантиметрів . Це полегшить комфортне пересування по кімнаті.

Сучасна кухня - це кухня з практичним використанням. Мінімалізм правила тут . Меблі та аксесуари, що використовуються, повинні бути простими та функціональними, а весь інтер’єр повинен бути досить просторим , щоб вільно пересуватися в ньому. У кімнатах, витриманих у дусі сучасного дизайну, повинні бути інноваційні хитрощі, які роблять наше повсякденне життя приємнішим. Зупинимось на рішеннях, що сприяють нашому комфорту - вони чудово відображають ідею сучасного способу життя та суть сучасного стилю дизайну інтер’єру.