Купуємо змішувач для кухні - на що звернути увагу?

Кухонним краном ми користуємося до декількох десятків разів на день. Тому він повинен відповідати стандартам. Наші стандарти. І що?

Купуючи змішувач для кухні, нам доводиться продумувати десятки питань і відповідати на сотні питань. Почнемо з доступу. Це повинно бути легко, забезпечуючи легку експлуатацію та заміну зламаних елементів - про всяк випадок. Вибираючи між настінним змішувачем, який кріпиться безпосередньо на стіні над раковиною, та консольним - вертикально, безпосередньо через отвір у раковині або стільниці, виберіть модель, яка є для нас більш зручною.

Настінний змішувач трохи складніший у складанні, особливо якщо ми раніше не включали його в конструкцію. Однак ми любимо його через його естетичність: правильно підібрана модель може надати нашому інтер’єру справді сільського стилю. У свою чергу, перевага гравірування моделі - це зручність у використанні, просте переміщення стяжки в оптимальному положенні. Деякі моделі акумуляторів можна повертати навіть на 360 °. На практиці у випадку однокамерної раковини обертання не повинно бути більше 90 °, у випадку двокамерної раковини зручність крана, що обертається на 120 °, забезпечить зручність.

Цей чи цей?

Якщо ми вже знаємо, як буде встановлена ​​батарея, нам слід вибрати найбільш зручний спосіб її запуску. Найпопулярнішими є одноважільні змішувачі . Ми підбираємо потрібну температуру одним рухом руки, нам не потрібно маневрувати двома руками, щоб зробити налаштування, як у випадку з дворучними змішувачами .

Дуже цікавим рішенням є також безконтактні змішувачі , відомі в першу чергу з торгових центрів та інших громадських місць. Активується датчиком руху, він працює - з температурою води та силою струменя, встановленими під час установки, - коли ми підкладаємо руку під нього. Серед переваг цього рішення досить назвати швидкість пристрою (не витрачаючи час на регулювання крана), чистоту (кожен, кому довелося відкручувати кран під час замішування тіста, це прекрасно зрозуміє) та економічність (вказується, що споживання води зменшується до 50%). Термостатичний змішувач - це рішення, яке також позитивно вплине на наш гаманець .

Носик підраховує

Носик, пристосований до наших потреб, є основою функціональності. Варто мати на увазі, що чим вище носик, тим простіше його використовувати - там більше місця для маневру. Однак це буде працювати краще для великих багатокамерних глибоких раковин - високий носик і невелика однокамерна мийка - це поєднання, яке потрібно ретельно продумати. Дане рішення слід вибирати таким чином, щоб отримати максимально комфортну систему і одночасно подбати про пропорції. "Ергономіка надзвичайно важлива на кухні, змочені шафи або вода на підлозі можуть забрати всю радість від приготування їжі", - переконують Міхал Грудзінський та Мацей Кулашевський з More-In Architekci. На початку переконаймося, що кран відповідає розміру раковини. У разі більших і двокамерних варто переконатися, що він також має великий кут повороту.Також добре, що він повинен бути простим у користуванні та легко відкручуватися, це важливо, коли руки забруднені, і ми намагаємось відкрутити кран ліктем. Звичайно, дизайн настільки ж важливий, як і ергономіка, носик, незважаючи на порівняно невеликі розміри, кидається в очі і може бути тонким акцентом, що підкреслює атмосферу кухні. Він також може визначити свого характеру, домінуючи над своїм стилем на тлі простих елементів », - продовжують вони.

Змішувачі з рухомим висувним носиком - дуже популярне рішення. Гнучкий шланг дозволяє наповнити велику чашу, розташовану на відстані до 100 см від раковини. Це виглядає красиво, запобігає розбризкуванню води. Якщо, звичайно, ми не відрегулюємо розмір крана під розміри раковини. "Висувний носик не завжди є гарним рішенням - у маленькій кухонній раковині це буде просто недоцільно", - наголошують архітектори.

Безпечна вода!Економія води - це один з основних факторів, який ми враховуємо, купуючи пристрій. Адже при митті посуду за один раз ми використовуємо до 30 літрів! "Ось чому варто звернути увагу на крани для раковин, оснащені спеціальними рішеннями, що дозволяють економити воду", - пропонує Магдалена Пашковська, менеджер з продуктів у Deante. Деякі системи пов'язані з т.зв. «Серце батареї», тобто голова. Вони включають: двоступеневу систему відкривання важеля, що зменшує споживання води на 50%, та механічне регулювання витрати води, зменшуючи споживання води до половини. Важливим елементом є також аератор, який аерує потік. Саме він вирішує, скільки води буде фізично витікати з батареї. Цікавим рішенням є аератор START / STOP.Він не тільки має функцію економії (до 48% порівняно зі звичайним аератором), але і завдяки кнопці на носику, яка активує потік, допомагає підтримувати фітинги в чистоті », - говорить експерт.

Корисні та важливі функції

Вибираючи тип змішувача, пам’ятайте, що ми не вирішуємо лише естетичний стиль, комфорт чи економію. Є заходи, в яких акумулятор може нам допомогти або просто зробити їх за нас. Наприклад, такий акумулятор з нагрівальним модулем. Акумулятор може бути оснащений компактним нагрівачем, який заливатиме чай водою, що тече з-під крана! Розташований у шафі під раковиною, підключений до звичайної електричної розетки, пристрій забезпечує холодну, гарячу 55 ° C та киплячу 100 ° C воду. Пристрій, звичайно, безпечний - корпус акумулятора не нагрівається, додатково він має вимикач, який захищає дітей від опіків.

Гучні інтернет-кампанії переконують: давайте пити водопровідну воду. Тому часто доводиться інвестувати в батарею з набором фільтрів. Його тип можна адаптувати до індивідуальних потреб, вибравши кран з одним носиком і двома ручками (для водопровідної та фільтрованої води) або з двома носиками.

Ви хочете блищати!

Кухонні крани, як правило, бувають трьох видів покриттів: гранітні, хромовані та сталеві. Вони відрізняються один від одного не лише з точки зору естетики. Гранітні змішувачі відрізняються високою стійкістю до подряпин, хромовані батареї мають блискучий блиск, вони також стійкі до стирання і натирання, хоча їх краще не піддавати дії кислот. Змішувачі з нержавіючої сталі, в свою чергу, довговічні і функціональні; вони є ідеальним кольоровим доповненням до багатьох кухонь.

Дизайнери не залишили любителів дизайну, мистецтва та неординарних рішень на морозі. Але пам’ятайте: акумулятор може чудово доповнити домовленість, але краще не затьмарювати його.