Практичне та стильне сидіння в коридорі - 5 ідей

"Найголовніше в будь-якій акції - це початок", - сказав одного разу Платон. Слова грецького філософа можна тлумачити по-різному - також у контексті дизайну інтер'єру.

Зал - це простір, який використовується не тільки для зберігання верхнього одягу та взуття. Це також свого роду початок, пролог, запрошення. Попередній перегляд того, що заховано в сусідніх кімнатах. На відміну від зовнішнього вигляду, стилізація залу - не найпростіша справа. Зазвичай це невеликий, темний і часто невблаганний інтер’єр. Тож не дивно, що дизайнери охоче тягнуться до розумних, функціональних меблів, які роблять зал практичним і модним одночасно. Одним з останніх бестселерів є ергономічне сидіння, яке також є практичною схованкою та стильним декором.

Чому варто вибрати функціональну лаву?

Одне з найбільш практичних місць у залі - це лава, яка служить шафою або скринею. Меблі можуть бути оснащені дверцятами, що відкриваються спереду, висувними ящиками, кошиками на напрямних або кришкою, яка відкривається зверху. Деякі виробники накривають лавку м’яким матрацом, інші розробляють моделі з простим твердим верхом, залишаючи вибір м’якого сидіння за користувачем. Вибираючи варіант номер два, варто інвестувати у високоякісні подушки, покриті твердим матеріалом - наприклад, кордурою або жаккардом. Щоб утримувати подушки на місці, ви можете використовувати спеціальну липучку, щоб запобігти ковзанню сидіння по слизькій стільниці.

А може, сидіння з вішалкою?

Вішалка, підключена до сидіння, яке також є сховищем для взуття, є загальновідомим патентом. Подібні меблі були сенсацією ще з юності наших бабусь. Не дивно - він може бути дуже стильним, практичним і не займає багато місця. Виробники пропонують різні варіанти - одні з масиву дерева, інші з МДФ, а також ви можете вибрати ті, що оброблені лозою. Деякі моделі оснащені дзеркалом, тому їх можна використовувати як туалетний столик. Вішалка, підключена до сидіння, сподобається як великим, так і маленьким інтер’єрам, які потребують розумних і компактних рішень.

Оригінальне сидіння, тобто плюшеве у головній ролі

Плюшева обробка штурмувала салони інтер’єрів. Чим пухнастіші та ефективніше стьобані, тим краще! Цікаво, що велюр і оксамит присутні не тільки на диванах, кріслах і пуфах. Тепер ці елегантні тканини можна також знайти на сидіннях у передпокоях та коридорах. Варто зазначити, що це не стандартні сидіння - вони поєднують в собі функцію скрині та ефектного прикраси стіни. Все більше людей обирають їх за рахунок одного з вбудованих модулів шафи. Однак це не дивно - в основі сидіння можна влаштувати практичне зберігання взуття, тоді як дизайнерська спинка виявиться флагманським прикрасою інтер’єру. Акцент як екстравагантний, так і комфортний!

В яких інтер’єрах підійде відкидне сидіння?

Складне сидіння, як театральний стілець? Чому ні! Якщо у вас невеликий зал у сучасному стилі, це рішення буде ідеальним для вас. Сидіння може бути виготовлене з міцного поліуретану, МДФ або шпонованого дерева. Деякі моделі оснащені спеціальним відсіком, завдяки якому вони можуть грати роль розумного тримача газет. Для такого сидіння варто вибирати меблі в подібному стилі - мінімалістична вішалка і вузька тумба для взуття виявляться цінними помічниками і не перевантажать розташування.

Зручний пуф, а може, оригінальна лавка?

Якщо ви хочете додати характеру залу, виберіть елегантний пуф або витончену стилізовану лавку. Такий акцент дуже шикарний, тому він буде ідеально поєднуватися як з інтер’єром, оформленим в стилі гламур, так і з класичним стилем або в стилі арт-деко. Варто інвестувати в пуф, який можна відкрити - тоді ви можете заховати, наприклад, домашні тапочки або аксесуари для чищення взуття. Лава, навпаки, ідеально підійде для вузьких довгих коридорів, в яких проситься оригінальна дизайнерська деталь. Не забудьте вибрати предмет меблів, покритий елегантним щільним матеріалом, таким як оксамит, жаккард або синель.

Кожен арбітр доброго смаку знає, що завжди варто подбати про перше враження - це стосується і дизайну інтер’єру. Зал, як вітрина всієї квартири, виявляється особливо важливим. Вішалка з незвичайною формою, дзеркало в декоративній оправі та зручне функціональне сидіння зроблять ваш зал теплим і теплим прийомом для вас та ваших гостей.