Стіни на кухні - креативні ідеї для обробки

Кажуть, що стіни мають вуха. На наш погляд, вони повинні мати чудовий стиль, перш за все! Неважливо, облаштовуєте ви вітальню, спальню чи кухню - кожна стіна у вашому домі заслуговує на солідну порцію чудового дизайну!

Влаштування кухні, як правило, є значним завданням в організації. Інтер’єр повинен бути гарним і одночасно функціональним. Щоб у ньому все гармоніювало, слід подбати як про стильні будівлі, так і про практичні аксесуари, а також про модну обробку стін. Якщо ви не маєте уявлення про останнє, обов’язково перегляньте надихаючі поради Касторами.

Печворк враження

У найближчі сезони на стінах кухні будуть «речі»! На даний момент печворк-плитка є однією з найсильніших тенденцій, і їхньому великому тріумфу немає кінця. Стіни кухні люблять печворк як у різнокольорових, так і в чорно-білих варіантах. Найголовніше, щоб кераміку прикрашали вигадливі розетки, кружечки, квадрати, зигзаги або мальовничі рослинні мотиви. Чим непокірніше виходить печворк-міш-маш, тим краще. Такий декор ідеально підходить для кухонь в середземноморському, бохо або сканді. Однак у мінімалістичних інтер’єрах це виявиться великим різноманіттям, додаючи динаміки до оформлення.

Її звуть геометрія

Дизайн кухні відповідає геометрії - підтверджено найкращими світовими дизайнерами. І мова не про класичну плитку, викладену діамантами - зараз лідирують шестикутні мотиви, що нагадують стільник. Модні шестикутники можуть створити різнокольорову мозаїку або приглушену, елегантну поверхню на стінах. Окрім шестикутників, варто також запросити на кухню інші геометричні візерунки, такі як трикутники, ромби або прямокутники. Якщо вам не до керамічної плитки, обробіть стіни сучасними вініловими шпалерами, покритими ПВХ фольгою. Завдяки цьому захисту його поверхня дуже стійка до плям, а отже, вона буде виглядати красиво протягом багатьох років. Якісні шпалери будуть ідеальними навіть у місцях, що сильно піддаються впливу бруду, наприклад, в просторі між стоячими та підвісними шафами

Ідилічна атмосфера

Не секрет, що повернення до сільського зараз модне. Тому, якщо ви хочете вдихнути трохи ідилічної атмосфери в інтер’єр кухні, вибирайте шорсткі поверхні в теплих природних кольорах. Для людей, які втомилися від широкоформатної плитки, ми пропонуємо ефектні монохромні мозаїки з природного каменю, які можуть похвалитися цікавою, неправильною текстурою. Якщо "міні-версія" - це не ваша чашка чаю, вибирайте трохи більшу матову плитку в земляних тонах. Елементи, прикрашені цікавими, опуклими візерунками, будуть чудово виглядати як на сільських, так і на середземноморських кухнях.

Цегла чи дерево?

Кухня - це місце, де зазвичай живе тонка кераміка. Однак, якщо ви мрієте про обробку з когтеточкою, уважніше розгляньте цегляну імітаційну плитку. Цей матеріал чудово виглядає як в червоному, так і в білому кольорах. Така цегляна стіна урізноманітнить розташування і додасть кухні характер. Що також важливо, цегла відповідає багатьом інтер’єрним тенденціям - вона ідеально підійде як для сільських приміщень, так і для промислових приміщень або сканді. Слідуючи оригінальним рішенням, ви також можете використовувати дерев’яну тему на кухні. І вони зовсім не повинні бути справжніми дошками! Більш простим рішенням для реалізації буде інвестиція в міцні шпалери, що імітують дерево. Яскрава текстура, повна тріщин і сучків, буде виглядати дуже природно!

Стіни з потенціалом

Пам’ятайте, що кухонні стіни подобаються не тільки кахлем і шпалерами, але і незвичайними аксесуарами. Влаштовуючи кухню своєї мрії, подумайте, що внести в неї різноманітність. Чому б не пригостити одну зі стін легкою книжковою шафою з горщиками, повними ароматичних трав? А може, сучасна вішалка для пляшок вина повинна тут зіграти головну роль? Якщо інтер’єр невеликий, можна подумати про практичну відкидну стільницю, прикручену до стіни. Такий розумний робочий стіл успішно замінить невеликий кухонний стіл або фуршет.

Декор стін так само важливий, як стильні меблі або красиві тканини. Немає значення, чи буде це нейтральною основою для влаштування кухні, чи це виявиться її зіркою на передньому плані - вона завжди повинна ідеально гармоніювати з рештою інтер’єру і додавати йому стилю.