Як облаштувати кухню в скандинавському стилі? 10 ідей дизайнерів інтер'єру

Кухня в скандинавському стилі має багато облич. Іноді він мінімалістичний та сучасний, інший раз затишний та сповнений стильних дрібничок, але завжди радує чудовим дизайном та витонченим сяйвом білосніжного. Його люблять усі, хто любить світлі простори, природні матеріали та функціональні рішення.

Стверджувалося, що скандинавські кухні мають дуже чітко визначений дизайн. Звичайно, деякі елементи декору повторюються, але Сканді любить загравати з різними інтер’єрними тенденціями. Іноді це відчувається як теплі сільські акценти, інколи це радує прохолодою промислових меланжів. Однак обидві версії досі поділяють величезний простір, ергономіку та світло. Чим ще може здивувати гордість Скандинавії? Про це в наступних десяти абзацах.

Геометричні меланжі

Скандинавський стиль любить геометрію. Таким чином, ви можете з успіхом поставитися до цього як до лейтмотиву кухонного стилю. Між буфетом та ниткою підвісних полиць, геометричні плитки із задоволенням проживатимуть - це можуть бути варіації трикутників, ромбів, клаптиків або шестикутників. Який набір кольорів слід вибрати найкращий? Чорний, темно-синій та відтінки сірого прекрасно відповідають скандинавському білому. Варто доповнити композицію меблями та аксесуарами кубістичних форм. Пам’ятайте, що такі абстрактні комбінації - незаперечний хіт наступних сезонів. Впровадивши їх в кухонний інтер’єр, ви будете дуже в курсі!

З вінтажним поворотом

Кухня зі скандинавським штрихом любить старовинну побутову техніку. На додаток до простих сучасних шаф з дерев'яними стільницями, дуже добре підійде холодильник у стилі ретро. Купуючи інші побутові прилади, такі як електричний чайник або тостер, переконайтеся, що вироби мають однакову лінію дизайну. Завдяки цьому композиція стане надзвичайно стильною та послідовною. Щоб додати вушні провідники на свою кухню, вкладіть гроші в стилізований змішувач, вінтажний капюшон або повісьте на стіну оригінальну полицю зі спеціями 1930-х років.

Великий синій

Чи скандинавською кухнею повинні керувати білі меблі? Звичайно, ні! Останнім часом кухонні шафи в тонких блакитних тонах стали дуже модними. Можливо, це пов'язано з тим, що відома компанія Pantone привітала відтінок Serenity кольором 2016 року. Білі сині ноти красиво виглядають на тлі білих стін. Що робити, якщо вам не подобаються сині меблі? Можливо, варто уважніше розглянути плитку та аксесуари в цьому кольорі? Ніщо не урізноманітнить кухонну композицію сканді так красиво, не забравши жодного її тонкого шарму.

До горища

Scandi обожнює промислові аксесуари! І не дивно. Тонкий білий колір у поєднанні з необробленою деревиною та простими чавунними покриттями набуває оригінальний, агресивний характер. Меблі та аксесуари в стилі лофт найкраще почуваються в компанії простих білих кухонних меблів. Завдяки цьому вони тут грають на першій скрипці! Для посилення післязаводської атмосфери кухні можна вкласти кошти в оригінальну цегляну настінну плитку або незвичайні світильники у вигляді лампочок, що висять на довгих товстих кабелях.

Веселковий білий приправлений

Це чудова пропозиція для людей, які люблять енергійні акценти. Жовтий, червоний або бірюзовий будуть красиво представлені на тлі білого. Завдяки такому кольоровому сплаву ви створите скандинавський інтер’єр з ікрою. Різнокольорові шлюби додадуть кухні веселих тонів і зроблять стиль сканді трохи суперечливим. Світильники, рамки графіки, що висять на стінах, або кухонна кераміка можуть бути кольорами веселки. Також непоганою ідеєю буде покрити холодильник різнокольоровими вініловими шпалерами. Завдяки такій обробці весняна аура залишатиметься на вашій кухні цілий рік!

Деревина? Напевно!

Наявність деревини на скандинавській кухні очевидна. Scandi обожнює дерев'яні стільниці, підвіконня та меблі. Однак прийнято вважати, що його улюбленою є світла соснова деревина. Що робити, якщо ти збожеволієш від трохи темніших відтінків? Ефект може бути дивним. Стильні стільці з випаленого ясена або масивного столу з червоного дерева додадуть інтер’єру сильного характеру. Завдяки їм світлий кухонний простір стане більш елегантним і вишуканим. Щоб кухня не втратила чистого, скандинавського шарму, варто збалансувати сильні тони великою кількістю білого.

Мат

Хоча двоколірна картата підлога залишається сферою кухні в стилі арт-деко, вона також чудово працює в скандинавських композиціях. Рішення цього типу досить вибагливе з точки зору стилю, саме тому воно чудово поєднується з чисто білим. У такій шаховій дошці для підлоги найкраще підійдуть біло-чорні або біло-сірі плитки. Scandi зазвичай цінує різні відтінки сірого, тому вони також можуть з’являтися на стінах. Конвенція, повна попелястих поверхонь, безсумнівно, сподобається срібним побутовим приладам, які додадуть цілому сучасний вигляд.

У мінімальній версії

Якщо ви любите простоту і чистоту форм, вибирайте білосніжний сканді в сучасному варіанті. На такій кухні ви не знайдете симпатичних дрібничок або фрезерованих меблів. Тут панують футуристичні блискучі фасади, відчинені двері та сучасна побутова техніка. У такому інтер’єрі аксесуари суто функціональні, тому вони повинні вражати функціональністю. Ви не знайдете нічого на меблевих стільницях, що могло б порушити мінімалістичну форму дизайну. Головною перевагою такої кухні є її інтригуючий дизайнерський вигляд і той факт, що в інтер’єрі дуже просто підтримувати чистоту.

Еклектичний сканді

Як ми вже згадували на початку - скандинавський стиль дуже прагне "інтегруватися" з іншими напрямками аранжування. Тож якщо вам подобається стилістичний міш-маш, спробуйте оригінальні інтер’єрні злиття. На тлі білих стін і яскравих будівель цікаво буде виглядати сучасний стіл, оточений барвистими старовинними стільцями. Цікаво, що кожна з них може походити з іншої казки - будуть вітатися модерн, арт-деко або кубістична модель прямо з 1950-х рр. Так само можна поєднувати аксесуари - старий годинник і лампу в стилі поп-арт. Ця версія сканді сподобається всім непокірним душам, які люблять неочевидні поєднання.

Кухня інша

Скандинавською кухнею, як правило, керує нейтральна біла основа, тому це мрія, де можна випробувати різні рішення. Замість класичної круглої стільниці, оточеної стільцями, ви мрієте про сирий стіл із двома вузликовими лавками? Без проблем! А може, очима душі ви бачите свою міні-кухню, відокремлену від вітальні індустріальною мунтіновою структурою? Чому ні! Для таких екстравагантних спроб елегантний провансальський стиль або романтичний пошарпаний шик точно не дозволить вам. Однак із "білою леді" зі Скандинавії зовсім інакше!

Скандинавський стиль справді дуже ліберальний. Поки ви тримаєте на кухні яскраву кольорову палітру, одягайте простір і досить прості меблі без прикрас до кінця експериментів з дизайну інтер’єру. Тож пробуйте, змішуйте, змішуйте, комбінуйте - це найкращий спосіб створити аранжування кухні, про яку мрієте, в дусі сканді.