Шпалери для стіни. Ось 7 наймодніших дизайнів

Якщо ви уважніше вивчите етимологію слова «шпалери», ви швидко виявите, що воно відноситься до давнього світу тканин. Слово походить від перського "tapeh", що означає килим або килим. У середині XIV століття це були класичні плетені настінні прикраси, які набули найбільшої популярності за часів правління Персії Туміра. Сучасні шпалери - справжні елегантні дами, які додають в композицію вушні провідники та роблять інтер’єр більш ефективним. Якщо вам цікаво, які дизайни в даний час є наймоднішими, ми запрошуємо вас до короткого огляду наймодніших пропозицій.

Шпалери в темних тонах

Світлі кольори повільно застарівають і поступаються місце темним і сильним кольорам. Серед найбільш модних відтінків - темно-синій, сапфіровий, рубіновий і смарагдовий. Тож не дивно, що дизайнери інтер’єрів все частіше звертаються до моделей шпалер, візерунки яких коливаються навколо величезної палітри кольорів! Крім того, дуже популярні східні мотиви. Візерунок Пейслі, отриманий з Персії, останнім часом став справжнім хітом інтер’єру. Якщо ви додатково одягнете його в насичені тони, це буде одним з наймодніших елементів у кімнаті.

Шпалери Chinoiserie

Chinoiserie - це стиль, який зародився в Європі і конвенція якого натхнена елементами східно-азіатського мистецтва та культури. В даний час ця тенденція переживає справжній ренесанс, і дизайнери охоче запрошують до своїх стін шпалери в стилі чинуазері . На стінах можуть жити дракони, китайські жанрові сцени, східні пейзажі, екзотичні рослини, гірлянди та віяла. Пташині мотиви, заховані серед квіткових лоз, також є дуже модним акцентом. Раніше подібні шпалери писали вручну на шовку, сьогодні такі візерунки можна зустріти надрукованими на флізелінових або вінілових шпалерах.

Геометричні шпалери

Геометричні мотиви, безперечно, є бестселером останніх сезонів! Однотонні, різнокольорові, яскраві та пастельні кольори, вони робили себе вдома в модних інтер’єрах з вушними проводами. Цікаво, що окрім ніжних, дрібних візерунків почали з’являтися великі, різнокольорові візерунки в стилі 60-х років. Тож, якщо ви також шанувальник абстрактних меланжів, обов’язково потягніться до шпалер, прикрашених трикутниками, діамантами та квадратами. Геометричні форми фантастично вписуються в інтер’єри гламуру, Нью-Йорка та ретро. Однак пам’ятайте, що великим візерункам потрібен простір - у маленьких інтер’єрах вони можуть бути надто переважними.

Старовинні шпалери

Оскільки останнім часом багато дизайнерів пропагують моду на справжні, недосконалі та поглинені часом інтер’єри, ви можете успішно дотягнутися до навмисно зістарених шпалер . Такі моделі прикрашають, наприклад, ефектною серветкою або «вдають» старі, трохи потьмянілі поверхні. Цей тип естетики ідеально впишеться, перш за все, в промислові приміщення, які віддають перевагу не очевидним композиціям з краєм.

сучасні шпалери з мотивом розтирання

Шпалери, що імітують ліпнину

Ви живете в багатоквартирному будинку, але мрієте про влаштування, яке нагадуватиме вам про інтер’єри, знайдені в старих кам’яницях? Робіть ставку на оригінальні шпалери, що імітують ліпнину! Такі типи моделей виглядають надзвичайно ефектно і, головне, автентично. Завдяки їм ви зможете створити фантастичну базу для таких стилів, як палац або французька. Однак пам’ятайте, що виріб повинен бути якісним, а графіка повинна бути ідеально відтворена.

Шпалери з екзотичними візерунками

Екзотичні квіткові візерунки назавжди вкрали серця дизайнерів інтер’єру! Іноді це пальмові гілки, інколи листя банана або казкові пагони королівської стреліції, також відомої як райський птах. Завдяки їм аранжування набувають неабиякої риси, пов’язаної з мальовничими тропічними куточками. Як зазначають дизайнери, оригінальні рослинні візерунки можна знайти не тільки на тканинах, але і на стінах. Тож якщо ви мрієте про шпалери, прикрашені мотивами прямо з екзотичних джунглів, не соромтесь ні хвилини - це справжній хіт інтер’єру, який буде блищати в салонах дизайну інтер’єру ще довгі місяці!

Шпалери в стилі Нью-Йорк

Нью-Йоркський стиль ніколи не старіє - це класичний, позачасовий і надзвичайно елегантний тренд. Хоча йому подобається, коли в інтер’єрі «багато чого відбувається», він цінує симетрію, відповідні пропорції та ідеальний вибір кольорів. Нещодавно шпалери в нью-йоркському стилі піднялися на п’єдестал дизайну. Більшість з них може похвалитися елегантною нейтральною палітрою кольорів і витонченим блиском. Однак, як зазначають дизайнери, в контексті нью-йоркських варіацій найважливішими є візерунки, видимі на шпалерах. У цьому випадку найкраще вибирати стильні моделі, прикрашені марокканською конюшиною або симетричними, щільними візерунками.

Якщо ви все ще шукаєте оригінальну ідею аранжування, шпалери виявляються надзвичайно корисним матеріалом для експериментів. Окрім того, що його легко встановити і дуже ефективний, він залишається відносно недорогим продуктом. Все, що вам потрібно зробити, це вибрати правильний шаблон і вуаля! Ви можете розпочати інтер’єрну метаморфозу!